Hur vet man kulleder Är Bad

kullederna - en på varje sida - är nyckelkomponenter i upphävandet av den främre änden på de flesta fordon. Oavsett om du kör bil, lastbil, SUV eller minibuss, har det förmodligen kulleder. Dessa starka, stål pivot punkter ansluter styrlänkaget och axelarrangemanget. Det finns flera tecken du kan titta efter för att veta när kulleder är dåliga. För säkerhets skull bör kulleder inspekteras regelbundet. Saker du behöver
domkraft
Visa fler instruktioner
1

ta bilen ut på motorvägen för en provkörning. Du kan höra konstiga ljud i främre änden. Dessa kan innebära kullederna är dåliga, speciellt om du hör clunking tongångar. Ändå kunde de tongångar betyda att det är något annat fel, så du måste fästa det ner.
2

Placera båda händerna på ratten när du kör. Om du känner en shimmy eller en vibration i den främre delen av bilen, kan det betyda kullederna behöver bytas, speciellt om bilen är svår att hantera eller om styrningen känns lös.
3

bort händerna från ratten när du kör på en rak vägsträcka. Om ditt fordon vandrar istället för att gå rakt, kan detta betyda kullederna är dåliga. Din bil kan dra åt sidan också.
4

Parkera fordonet på en plan yta och vrid ratten åt vänster. Inspektera framdäcken. Om du ser /känner koppning på kanterna av antingen däcket kan kulleder behöver bytas ut. Koppning är onormal förslitning på däcket. Det är höga och låga fläckar på slitbanan.
5

Parkera fordonet på en hård, plan yta. Palla upp det så att båda framdäcken är igång. Ta tag i toppen och botten av varje däck och försöker vicka den fram och tillbaka. Om antingen hjul rör sig, det är ett gott tecken kullederna är dåliga och måste bytas ut omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64235.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.