Hur man testar en generator genom att koppla bort batteriet

Korrekt testning av en generator kräver användning av en multimeter eller batteri testare. En generator producerar likström (DC), men kan också producera växelström (AC), vilket kan skada de olika elektriska komponenterna i ditt fordon, inklusive datorn. Koppla ur batteriet när motorn är igång gör att du kan identifiera om generatorn är svag, men utgör potentiella skador på din motor. Använd denna metod om inget annat alternativ finns och öva extrem försiktighet medan du gör det. Saker du behöver
Hylsnyckel
Skyddande glasögon
Gummihandskar
Visa fler instruktioner
1

Starta fordonet och engagera nödbromsen.
Sida 2

Öppna huven och leta reda på batteriet. Stå vid sidan av batteriet samtidigt som du kopplar bort den för att undvika de rörliga delarna av motorn (fläkt och bälten).
3

Stäng av alla onödiga komponenter, såsom lampor, radio, och A /C, för att begränsa tära på din generator. Låt bilen värmas upp till arbetstemperatur.
4

Ta på skyddsglasögon och gummihandskar. Lossa minuskabeln från batteriet och ställ det åt sidan.
5

Kör motorn utan avbrott i 15 till 30 minuter. Gör inte rev motorn eller enheten, om möjligt. En frisk generator kommer att låta fordonet run.Reconnect minuskabeln till batteriet om inga avbrott eller frågor noteras.
6

Kontrollera alla säkringar och anslut batteriet om det är ett avbrott i fordonet körs. Om alla säkringar är bra, ta din bil till en bilverkstad för att få ditt generatorn professionellt testad. Du har förmodligen en dålig generator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65909.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.