Radiator Leak Indikatorer

En Bilens kylare är utsatt för många element från vägen, inklusive salt, värme, kemikalier - även enkla syre i luften - som kommer att bära den ner under åren. Så småningom en radiator är benägna att utveckla en läcka. Radiatorn hjälper till att hålla och kyla kylvätskan som hindrar din bil från att köra för varmt och orsaka skador på din motor. Att känna de indikatorer som pekar på en radiator läcka kan bidra till att förhindra kostsamma auto reparationer i framtiden. Kylvätska Nivåer

Det enklaste sättet att lära sig kylaren på din bil läcker är att kontrollera kylvätskenivån i oljebehållaren under huven. Tanken har typiskt en fyllning linje som gör att du vet var den rätta kylvätskenivån är. Så länge du fyller tanken till rätt nivå blir det lätt att hålla ett öga på det. Om kylvätskenivån sjunker under linjen flera gånger trots att du har toppade den varje gång det blir låg

, då finns det sannolikt en läcka i systemet någonstans. Det kan bara vara en lös slang, men det är nog av en signal för att få dig att kontrollera för en läcka plats.
Uppfart Spots

För många människor den första indikatorn att radiatorn läcker ska spotting på uppfarten. När ett värmeelement läcker det droppar bara kylmediet nedåt genom ramen på bilen på marken. Frostskyddsvätska är lätt att identifiera. Den har en nästan fluorescerande grön färg, eller en orange färg, och har en unik doft du kan referera till som "söt". Frostskyddsvätska är gift, och en liten vattenpöl under bilen är tillräckligt för att döda ett husdjur.

Frostskyddsmedel är ett extremt giftigt ämne och bör städas upp och omhändertas omedelbart. Om du har fläckar av kylvätska visas på din uppfart där bilen oftast parkerad, är det sannolikt att resultatet av en radiator eller slang läcka.
Överhettning
< p> Om du inte håller ett öga på kylvätska nivåer och är helt enkelt inte särskilt observant när det kommer till detaljerna i din bil, då en indikator kommer definitivt att få din uppmärksamhet. Om radiatorn läcker ut för mycket kylvätska i bilen börjar överhettas, speciellt när det går på tomgång eller rör sig långsamt i trafiken. Vinden från högre hastigheter kan hålla bilen sval nog att motstå överhettning, men det är bara en tidsfråga innan långsammare trafik orsakar nålen på temperaturmätaren att stiga.
P Om du låter din bil att köra tills bilen blir för varmt, kan det orsaka obotliga skador på motorn och kräver kostsamma reparationer. Om temperaturmätaren börjar krypa mot den varma änden, dra av vägen så fort som möjligt och kontrollera kylvätskenivån. Det är mycket möjligt att orsaken är en läckande kylare och din bil har liten eller ingen kylvätska kvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65936.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.