Vad händer när U Joint inte fungerar bra?

En kardanknut, som ofta kallas ett U-joint, förbinder drivaxeln till differentialen på många fordon. Designen, som bygger på den gamla begreppet gimbal, låter makten överförs från transmissionen till de hjul som driver fordonet, även när suspensionen färdas upp och ner över upphöjningar och fördjupningar. Symtom på U-fog lossnar

När en U-joint börjar svika, de första symptomen är vanligtvis en clunking ljud när fordonet är i växel och vibrationer som speglar fordonets hastighet, inte motorns varvtal . När du misstänker att en felaktig kardanknut, kan du ta bort den och rotera den manuellt för att kontrollera om ojämnhet och uppenbara problem, men det finns inget sätt att berätta om en U-leden är i bra eller dåligt skick att bara titta på det.

Orsak till U-fog lossnar

U-leden roterar kring en X-formad centrum. En ingående axel är fäst vid två motsatta punkter av X, och en utgående axel eller platta är fäst vid de två andra punkter i X. Varje spets X har en smord bäring, och dessa är de svaga punkterna i den U- fogen. Med tiden förlorar fett läcker ut eller effektivitet. Lagren börjar slitas ut och riva upp det inre av metall X-formade centrum, tills slutligen den U-joint misslyckas.
U-Joint Replacement
< p> För att ersätta U-joint, stödja fordonet på pallbockar och skruva isär drivaxeln från växellådan och differentialen. Gör referenspunkterna på båda sidor om U-joint montering så att du kan montera den i sin ursprungliga konfiguration. Ta bort locken på X-formade centrum och tryck X ur oken med en U-gemensamt verktyg som liknar en stor C-clamp. Byt ut U-leden genom att vända på borttagningen.
Likhet till drivknutar

flesta nyare fordon ersätter U-fogar med konstant hastighet (CV) fogar. CV lederna är mer förlåtande för drift vid skarpa vinklar. De har också, som namnet antyder, vända en axel med samma hastighet oberoende av vinkeln för drift, medan U-fogar visar viss variation i axelhastighet i olika vinklar. U-fogar är starkare än CV lederna, men mindre flexibla i sin ansökan. CV lederna använder också enklare lagren än U-fogar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66795.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.