Hur man berättar vilken riktning en bilmotor Slår

Engine, eller vevaxelrotationen är riktningen motorn snurrar: antingen medsols eller motsols. De flesta fordon har standard rotation moturs. Endast ett fåtal bilar, såsom tidig Hondas och den USA-tillverkade Chevrolet Corvair platt-sex, hade motsatt rotation, eller höger snurra i medurs riktning. Om du vill bestämma rotationsriktningen av en motor, finns det några saker att titta efter. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Assistant Review Skruvmejslar (om tillämpligt)
Show Mer Instruktioner
1

Leta upp din storlek fordonets motor och statistik i ett ägarens reparationshandbok för exakt märke, år, och modell av din bil. Motor rotation - antingen standard eller omvänt - kommer att visas under motorns statistik och resultat. Chanserna är goda att din motor är standard och roterar moturs.
2

Höj huven på bilen och koppla ur tändspolen från spolen eller spolpaketet. Sätt transmissionen väljaren i neutralläge eller park, beroende på din typ av överföring. Ställ nödbromsen.
3

höja fordonet med en domkraft och placera två pallbockar under den bakre ramen och två pallbockar under den främre ramen.
4

Använd en hylsa och spärrnyckel att ta bort inspektionsluckan på svänghjulet. Använd en skruvmejsel om skruvar håller plattan till huset. Kolla din instruktionsbok för att se om din inspektion plattan sitter på toppen eller sidan av motorn (unika för märke, modell och motor placering) och ta bort den med en sockel eller skruvmejsel.
5

Instruera en assistent till "bump" startern över, för att rotera motorn. Titta på rotationen av svänghjulet bakifrån. Om svänghjulet roterar moturs, eller vänsterhänt, betecknar det en vanlig rotation. Om svänghjulet roterar medurs, eller högerhänt, innebär det en omvänd rotation motor. Kom ihåg att om den främre hos svänghjulet visar genom ett inspektionssystem platta, omvända rotationen till kontot för svänghjulet sett bakifrån.
6

Stå framför motorn, som vetter remskivorna. Detta gäller en inline eller side-mount motor. Har en assistent bump startmotorn så remskivorna och remmarna flyttar från vevaxelrotationen. Detta förfarande fungerar om du inte kan se baksidan eller framsidan av svänghjulet någonstans på motorn. Notera rotationen. Remskivor som rör sig medurs ha vänster rotation, och remskivor som varv moturs har höger rotation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68529.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.