Hur kan jag läsa felkoderna på en BMW 525?

Om säljs i USA måste alla fordon tillverkade efter 1996 är kompatibel med On-Board Diagnostic kodning. Detta inkluderar BMW-bilar. Dessa koder är lätta att komma åt, förutsatt att du har hårdvara för att göra det. OBD-II-skannrar är lätt tillgängliga på de flesta bil-återförsäljare. Om fordonet sattes upp innan 1996 du inte kan hitta en enhet som kan läsa äldre koder. Saker du behöver
Diagnostic Code Reader
Visa fler instruktioner
1

Skjut BMWs nyckeln i tändningslåset. Starta inte bilen eller slå på det elektriska systemet. Bara lämna nyckeln där för senare användning.
2

Anslut diagnosverktyget scan tool till hamnen under instrumentbrädan och rattstången. Du kan behöva känna runt för det, men det är ett stort uttag och du kommer inte behöver verktyg för att hitta det.
3

Slå på scannern.
4 < p> Vrid nyckeln i tändningslåset. Detta kommer att starta upp BMWs diagnossystem.
5

Vänta koden ska visas på skannern. Jot alfa-numerisk kod på en papperslapp innan du slår på BMW och skannern.
6

Kopiera alfanumeriska felkoder i en sökmotor. Du kommer förmodligen få en sida av resultat som ger definitioner för just felkod. Skriv denna definition ner. Om du söker upp en professionell mekaniker, erbjuder denna information kommer att rädda honom tid, eftersom han inte kommer att behöva felsöka problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65935.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.