Min 2002 GMC 2500HD Starter kommer inte att stoppa

Starter på en 2002 GMC 2500HD har en solenoid som en integrerad del av startmotorn. Den huvudsakliga strömmen till startmotorn solenoid kommer direkt från den positiva polen på batteriet. Om strömmen kommer från tändningslåset när i startläge, är elstyrd, levererar ström till startmotorn. Det finns bara tre möjliga orsaker till startmotorn att fortsätta sitt engagemang. Om startmotorn solenoiden fastnar i det stängda läget; tändningslåset misslyckas där brytaren är fastnat i startläge, eller en stucken startrelä. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Ta den positiva batterikabeln att stoppa starter, om du inte redan har gjort detta. Höj fordonet med domkraft och placera pallbockar under ramen och sänka bilen på pallbockar.
2

Peka den positiva batterikabeln till sin terminal kortvarigt för att se Om startmotorn ingriper. Om den gör det, ta terminalen tillbaka från batteriet. Skjut under fordonet och dra tunn tråd - tändningslåset tråd -. Utanför startmotorsolenoiden
3

Touch batteriets pluspol till batteriets positiva pol tillfälligt och se om det tar emot. Om det gör ingrepp, är det startmotorsolenoiden fungerar - byt startmotorn. Om den inte ingriper, glider tillbaka under lastbilen och åter fästa tunn tråd.
4

Touch pluspolen igen för en sekund att se om starter ingriper. Om startmotorn ingriper endast när den lilla kabeln är ansluten, är startreläet dåligt och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65727.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.