Symtom på en inte Bränslepump

Bränslepumpen i din bil är den mekanism som är ansvarig för att få bensin eller diesel från tanken till motorn. Denna manick är generellt effektiv på att hålla flödet av bensin konsekvent, men precis som alla andra regelbundet använt en del av en bil, kommer det att komma en tid när den är utsliten. Att veta symtomen på en sviktande bränslepumpen kan hjälpa dig att få bilen till en verkstad innan du hamnar strandsatta på sidan av vägen. Trög Acceleration

När du accelererar snabbt från ett stopp, kommer en frisk bränslepump rusa gas till motorn och låt den få fart smidigt och snabbt. Men om din bränslepump inte fungerar, kan detta inte vara fallet. Vid acceleration, om bilen tenderar att uppleva intermittent förlust av makt och "tröghet" så är det ett tecken på att bränslepumpen inte gör sitt jobb, enligt Pump Tips Onlines webbplats. Det finns andra möjligheter, såsom misständning tändstift, men bränslepumpen skulle vara en av de potentiella problem.
Crank Men nr Start

När du får i din bil och försök att starta upp det, kommer bilen vev generellt för en stund före bränning igång normalt. De flesta bilar behöver bara vev för en kort stund innan, men en bil med en dåligt fungerande bränslepump kan dra ut på processen. Om bilen är svår att starta eller inte starta alls trots normal klingande veva, då detta kan vara problemet. Detta orsakas av motorns behov av bensin att den inte tar emot. Pumpen kan vara oförmögna att driva bränslet till motorn effektivt eller bränslefiltret kan också vara igensatt, vilket är en betydligt enklare reparation.
Sputtring
< p> Ju snabbare din bil reser desto mer bränsle vanligtvis kräver. När bilen når sin marschfart, speciellt om det är ute på motorvägen eller mellanstatliga och hastigheten är relativt hög, är det med stor bränsle och pumpen måste kunna kontinuerligt driva bränsle till motorn. Om den inte kan göra det, kommer det att resultera i sputtring i motorn när bilen använder bränslet snabbare än pumpen kan leverera det. Återigen kan ett igensatt bränslefilter orsaka detta problem också och bör kontrolleras innan du byter ut bränslepumpen.
Kan inte höra Pump

Ett enkelt sätt att berätta om bränslepumpen misslyckas i många bilar är att helt enkelt lyssna efter det. Om du någonsin vred om nyckeln på halvvägs till skåran där belysningen, radio och luftkonditionering kommer på men motorn inte startar kan du märka ett hum som varar i några sekunder. Detta är bränslepumpen priming och redo att mata motorn. Om du har märkt detta inifrån bilen innan, men bilen inte längre gör detta buller då bränslepumpen är sannolikt fel. Detta symptom kombinerat med en bil som vevar men inte startar är antagligen en bil med en dålig bränslepump, enligt Auto Education hemsida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66588.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.