Problem som orsakar en bilmotor går varm

Automobile motorer som förbränner bränslet kräver kylning. Generellt är denna kylning hanteras med en flytande-frostskyddsmedel mix som pumpas genom en radiator. Det finns ett antal saker som kan gå fel med en bil kylsystem som kommer att få den att gå varm. Låg Kylvätska
p Om det finns en läcka i systemet som tillåter kylvätska att fly, kommer det inte att finnas tillräckligt med kylvätska för att absorbera överskottet motorns värme. Kylvätska förlust kan uppstå genom hål i kylaren eller kylarslangar, en defekt kylarlock, en läckande vattenpump, skadade värmeelement eller en blåst huvud gasket.Improper vatten-kylvätska mix kan också bidra till förlust av kylmedel.

Fan Problem

Fläkten suger luft genom kylaren när bilen står stilla, eller rör sig långsamt. Vissa fans drivs av en rem och remskiva systemet. Om remmen går sönder, lossnar eller blir för lös, fläkten, och i många fall vattenpumpen också, kommer sluta snurra. Detta kommer att orsaka att motorn överhettas mycket quickly.Engine fläktar allmänhet också har kopplingar som orsakar fläkten på tomgång när motorn är kall, och bara snurrar när motorn är varm. En trasig fläkt koppling kan också orsaka en motor att köra hot.Some bilar också har elektriska fläktar. Problem med fläktmotor, eller termostat som slår fläkten på och av kan leda till överhettning.
Radiator Problem

radiator måste vara ren och fritt från hinder inifrån och ut för att systemet skall fungera korrekt. Under den tid av ett fordon, skala och avlagringar kan byggas upp på insidan av kylaren, och blockera eller minska flödet av kylmedel. Alternativt kommer blockering av skovlarna radiatorkylning begränsa luftflödet genom kylaren. Detta kan orsakas av böjda lameller eller hinder. Även en kraftig ansamling av döda insekter kan resultera i minskad luftflöde och höga temperaturer motor. Igensättning, antingen internt eller externt, kommer att orsaka en motor går varm.
Termostat

Termostaten styr vattenflödet genom motorn. Det är inte ovanligt att denna enhet för att misslyckas i bilar som är några år gammal. En termostat fastnat i stängt läge, eller som inte öppnas helt, kommer att orsaka snabb värmeutveckling.
Motorproblem

Inte varje överhettning problem är direkt relaterad till den kylsystem. En blåst topplockspackning kan tvinga avgaser i kylvätskan, och få den att värma upp. På samma sätt kan en felaktig oljepump eller låg oljenivå resultera i ökad motorisk friktion och heating.Less vanligt, alltför tidigare tändning eller en mager bränsle-luft-förhållande kan leda till knackning, vilket kommer att resultera i en varm motor.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63986.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.