Felsökning Ljuset service Engine för en 2007 Dodge RAM Truck

Din 2007 Dodge RAM lastbil har ett problem. Det diagnostiska systemet har upptäckt ett fel, utfärdade en felkod och aktiverade "service motorn" ljus på instrumentpanelen. Du kan antingen poppa huven och felsöka problemet genom trial and error, eller så kan du spara mycket tid och ha en scanner göra det åt dig. Lastbilar tillverkade efter 1996 är skyldiga att använda On-Board Diagnostic felkoder, och en OBD-II-skanner kan komma åt dessa koder. Denna typ av diagnostiskt verktyg är allmänt tillgänglig, och det kommer att spara pengar i mekanik arvode på lång sikt. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Drive till en bildelar butik, eller någon rabatt stormarknad med en bil-avdelning, och köpa en OBD-II-skanner. Prislappen kan inspirera klistermärke chock, men om man betänker att många mekaniker debiterar diagnostiska avgifter, kan denna del av maskinvaran anses som en investering.
2

Stäng av motorn när du kommer hem. Lämna nyckeln i tändningslåset, dock.
3

Avsluta din Dodge lastbil, men lämnar dörren öppen.
4

Sök nedanför ratten för en diagnostisk port. Den är svart och har 16 receptorer för scannerns 16-fronter plugg.
5

Sätt skannerns kontakten i denna diagnostiska porten.
6

Slå på scannern.
7

Vrid Dodge nyckeln så att det elektriska systemet slås på. Vänta några sekunder, och om felkod inte visas på skannern, kontrollera att kontakten är ordentligt i hamnen, och starta motorn.
8

Skriv besväret koden på en lapp pad, när det visas på skannern. Stäng sedan skannern och Dodge ner. Ta ut nyckeln ur tändningen och stänger truckens dörren.
9

Hitta definitionen för felkoder du hämtade. De flesta scanners användarmanualer har en lista av koder, men om du inte har manualen och behöver söka på Internet efter en definition, kan du hitta detaljerade listor på Obd-codes.com, Check-motor-light.com eller Actron . com. När du har tittat upp koden definition, kan du bestämma dig om att försöka en fix eller konsultera en professionell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65937.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.