Hur använder jag den Cadillac On Board Diagnostic?

En Cadillac ombord diagnostik kommer att känna ett problem med bilen och ge en felkod. Denna kod lagras i Cadillac dator, och det kommer att aktivera "Tjänsten Snart" eller "Check Engine" lampa på instrumentpanelen. Åtkomst till koden, och därmed upptäcka vad som utlöst det, är relativt lätt. Dock behöver du känna till Cadillacs tillverkningsår. Bilar efter 1996 använder OBD-II-kodning, och vissa bilar från tiden före 1996, kan använda OBD-I kodning. Den hårdvara du använder måste kunna läsa den korrekta koden, och en OBD-II-läsaren inte förstår OBD-I-koder. Saker du behöver
Diagnostic Scan Tool
Visa fler instruktioner
1

Besök en bil återförsäljare och köpa skannern som passar dina behov. OBD-II sökverktygen är relativt vanligt och lätt att hitta. De flesta rabatt köpcentret återförsäljare säljer dem. En OBD-I scanner kan kräva antingen besöka en butik auto specialitet, eller beställa en på nätet.
2

Hitta den diagnostiska porten i din Cadillac. Det bör vara på förarsidan i benet utrymmet under ratten och instrumentbrädan.
3

Hook koden läsaren fram till den diagnostiska porten. Läsaren bör komma med en multi-polig kontakt i änden av en kabel. Denna plugg går in i Cadillacs diagnostiska port.
4

Slå koden läsaren på första, och sedan slå på Cadillac på.
5

Vänta några sekunder, och Läsaren bör samverka med Cadillacs diagnossystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65825.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.