Hur man utför en Combustion Test

En blåst topplockspackning, skevt huvud, spruckna blocket eller topplocket kan förorena kylvätska med förbränningsgaser i bilen. Dessa gaser kan förvandla din kylvätska i en mycket frätande syra och allvarligt passager skador inne i kylaren och många andra komponenter med vilka den kan komma i kontakt. Om du misstänker att din kylvätska har blivit smittat med förbränningsgaser, granska systemet med ett block testare, en anordning som liknar en kalkon Baster används för att påvisa förekomsten av korrosiva gaser. Det kommer att spara i diagnostiska kostnader och mot dyra reparationer på vägen. Saker du behöver
Block testare
Visa fler instruktioner
1

Förbered verktygsblocket testare enligt tillverkarens anvisningar.
2

Montera blocket testare på kylaren påfyllningsröret eller kylvätskebehållaren, beroende på din modell.
3

Starta motorn och pressa lampan på blocket testaren en eller flera gånger, eftersom regisserad av verktyget tillverkaren, för att dra luft ur kylsystemet genom vätskan inuti blocket testare röret.
4

Titta på vätskan i blocket testare röret. Om vätskan blir gul, är det en indikation på en kompression läcka.
5

Stäng av motorn och ta ur blocket testaren från kylaren eller kylvätskebehållaren. Byt ut vätskan i testaren röret med ny vätska och installera verktyget på kylaren eller kylvätskebehållaren.
6

bort en av tändkablarna för att kortsluta att förbränningskammaren och upprepa testet efter steg 3 till 5. Detta kommer att hjälpa dig att hitta förbränningskammaren med läckan.
7

Byt tändkabeln och upprepa steg 5 till 6 för varje tändstift tråd i ditt fordon. När vätskan i blocket testare är blå, har du hittat förbränningskammaren med läckan.
8

Stäng av motorn och ta ur blocket testare. <
br>
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68080.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.