Serpentine Belt Felsökning

Serpentine bälten orm längs en debut trissa system. De blev mycket populär i början av 1980, som ersätter de gamla multipla V-belt system som används offset remskivor drivs av motorns vevaxel. Fördelen med Serpentine bälten är enklare installation och ta bort gissningsleken från remspänning. Nackdelen är när de misslyckas, förlorar du många styrfunktioner i motorn och så småningom kommer att vara på vägarna väntar bogsera tjänsten. Belt Visual

Serpentine remmar är gjorda av ett slitstarkt och högkvalitativ gummi. Men de arbetar i en fientlig miljö där de utsätts för extrem värme, kyla och andra miljöfaktorer. Efter tid och normalt slitage, börjar gummit torka och försvagas. Sprickor kommer att visas i revbenen. Andra synliga tecken på remslitage är chunking, pilling, nötning och revben separation. En del av detta kan vara på grund av störning av bandet, till exempel främmande föremål eller remskiva svaghet, än rembrott. I detta fall skulle du behöva för att lokalisera främmande föremål för att ta bort den och /eller lokalisera och ersätta den försvagade remskiva.
Belt Squeal

När serpentin bälten torka, kan de avge en uttalad skrika vid start och när motorn accelererar. Gummit kan ha sträckt aldrig så lite, som manipulerar rätt spänning behövs.

Svaga trissor också kan orsaka hörbara kvittrar eller skrikande. Lagren inne remskivorna kan bli komprometterad och börjar svaja. I detta fall, de är oförmögna att hålla bandet rakt och bandet börjar svaja när den rör sig över eller runt trissan. Vanliga trissor som behöver bytas är den automatiska spännaren och remskivor frigående. Någon av de andra skivorna kan också bära ner, men de andra två är mer benägna att göra det.

Automatiska spännaren ger en säker remskiva för bältet att köra längs i dirigering diagrammet. Samtidigt, tillåter en intern fjäderbelastad enhet inuti den svängande rörelsen av spännaren. Den automatiska spännaren är den punkt som du vill flytta till avlägsna och sedan byta remmen. Eftersom spännaren också fungerar i en fientlig miljö, kan den inre fjädern som levererar korrekt spänning på bandet försvaga eller misslyckas. När detta händer kommer remmen glida längs trissa systemet. Korrekt spänning bältet måste kunna leverera ström till de andra skivorna kommer att misslyckas. Detta kan också leda till för tidigt remslitage.

Svänga spännaren för att ta bort bältet också kan bestämma tillståndet spännaren är i. När våren belastning misslyckas kommer spännaren inte fjädra tillbaka på plats och komponenten bör bytas tillsammans med bandet. Om du byter ut serpentin bälte och eller en misslyckad trissa
Belt Replacement

, skaffa en manuell kvalitet reparation för bilen och lär dig vad du är uppe mot. Många Serpentine belt applikationer måttlig rättvist att ersätta, medan andra kan vara rent ut sagt utmanande. Tillgång till spännaren kan vara en viktig fråga och kräver avlägsnande av ett hjul och eller stänkskydd med fordonet förhöjda. Andra tillämpningar kan kräva frånkoppling av ett motorfäste samtidigt stärkande av motorn och sedan lätt höja motorn med en domkraft för att ta bort den gamla remmen och montera den nya. Serpentine remmarna på framsidan av motorn är relativt lätta att ta bort, men kan behöva manipuleras kring den främre fläkten som skall avlägsnas och ersattes sedan.

Alltid jämföra storleken på den gamla remmen du tog bort till den nya bältet innan installation. Detta kommer att förhindra att försöka sätta på en felaktigt dimensionerad bälte. Serpentine bälten ger inget utrymme för storlek fel. Om remmarna har samma storlek och du fortfarande befinner dig inte kan få den på remskivan systemet korrekt - eller det är för mycket bälte kvar - du antingen har det dirigeras fel eller det inte är anpassad till skivspåren ordentligt Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64196.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.