Hur man vet om en 12 volts batteri är dåligt?

Problem med batteri kan leda till en no-start eller vev problem. I många av dessa fall är bristande underhåll roten till problemet. Att misslyckas med att skjuta upp din motor kan innebära att din 12-volts batteri är dåligt. Även en nära inspektion kan avslöja ett förstört batteri, kan den faktiska skick ditt batteri är inte så uppenbara. I så fall utför en enkel, billig hydrometer test hemma. Inom några minuter, kan du berätta om du behöver byta ditt bilbatteri. Saker du behöver
Wrench glasögon
Säkerhet
Bakpulver
Varmt vatten
skumkoppen
Luddfri pappershanddukar
Standard skruvmejsel
Matlagning termometer
Hydrometer
Visa fler instruktioner
1

Lossa den svarta och röda kabelskor, i den ordningen, från batteriet med en skiftnyckel.
2

Put på din skyddsglasögon och inspektera batteriet fallet och topp för sprickor, utbuktning eller läckor. Om du hittar några sprickor på fallet, en av sidorna utbuktande eller batteripolerna skadade eller läcker, byt ut batteriet.
3

Tillsätt 2 msk. bakpulver till 8 oz. av varmt vatten med en skum kopp och rör om lösningen grundligt. Rengör batteriets topp med lösningen och en mjuk borste, försiktigt så att inte låta vattnet finna sin väg under batteriets ventilationslock. Torka lösningen med luddfria pappershanddukar.
4

Ta av batteriets ventilationslock med en vanlig skruvmejsel som nyfikna verktyg och ren smuts och skräp från runt filler hålen.
5

in en matlagning termometer i elektrolyten för att mäta vätskans temperatur och anteckna temperaturen.
6

Få hydrometer. Pressa hydrometer glödlampan och dränka verktygets spets nålen in i elektrolyten i den första påfyllningslocket öppning. Släpp hydrometer glödlampa så att elektrolyten absorberas in i håligheten hos hydrometer röret. Höj hydrometer till ögonhöjd och läsa nivån på elektrolyten inuti röret mot den graderade skalan av nålen inuti hydrometer röret. Anteckna detta nummer.
7

Upprepa steg 6 för varje återstående fem öppningar påfyllingsbara, hålla reda på varje cell läsning.
8

För varje 10 grader under 80F (26.66C) i din temperatur läsning från steg 5, subtrahera 0,004 till alla dina celler "behandlingen i steg 6. För varje 10 grader över 80F (26.66C) i din temperatur läsning från steg 5, tillsätt 0,004 till alla dina celler "behandlingen i steg 5.
9

Bestäm skick batteriet. Om dina värden är vid 1.265 eller högre för varje cell, är batteriet i god kondition. Om cellen avläsningarna är under 1.265, behöver batteriet troligen uppladdning. Batteriet laddas med en låg hastighet hjälper cellerna regenerera. Om någon av dina cell avläsningar skiljer sig från någon av de andra cellerna mellan 25 och 50 poäng, är batteriet troligen förstört. Försök att ladda batteriet i långsam takt och testa batteriet. Om du får samma resultat, byt ut den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68020.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.