Hur man använder en OBD-II

OBD-II kodläsare är en typ av universell fordonsindustrin dator kodläsare. Före 1990-talet hade varje enskild biltillverkare sin egen uppsättning koder och kodläsare att använda för oberoende diagnos ändamål. OBD-II kodläsare fungerar för alla bilmärken, och kan hittas på nästan alla mekaniker butiker och delar butiker i USA. Det är den primära diagnostiska verktyg som används av bilreparationer personer vid diagnostisering och reparation av ett problem på ett fordon. OBD-II kodläsare är enkel och effektiv att använda. Instruktioner
1

Leta bilens dator. Det är vanligtvis en svart, plast elektronisk låda under instrumentbrädan i din bil. Den specifika platsen kommer att variera något, så kontrollera bilens ägare manual för att ta reda på den exakta platsen på datorn. Den har en öppning på en sida där du kan ansluta kabeln till OBD-II kodläsare i den.
2

Vrid nyckeln i bilen för att "på" och sätt i kontakten i slutet av din OBD-II kodläsare kabel till mottagarens port på datorn. Se till att kontrollera motorn eller annan felfunktion tänds är på, om de inte är, kommer du inte att få några koder eftersom bilens dator har känt av ett problem i systemet. Tryck på knappen på din kodläsare för att söka igenom datorn. Vissa kodläsare gör detta automatiskt, så läs instruktionerna i din kod läsarens bruksanvisning för att ta reda på hur just din modell fungerar innan du använder den så att du vet vad som väntar.
3

Anteckna de koder som visas på skärmen på din kodläsare. Dessa är de felkoder som orsakar bilens felindikeringslampan lampor som tänds när datorn känner av ett problem.
4

Avkoda felkoder med OBD-II kodläsare bruksanvisning eller en webbplats som som Engine Light Hjälp, som ger listor över felkoder från både biltillverkare och generiska listor kod. När du har avkodas dina felkoder, kommer du ha diagnostiserat problemet med din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68230.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.