Problem med Ford IAC Ventiler

Den idle air-ventilen är konstruerad för att reglera tomgång på din Ford bil eller lastbil. En dåligt fungerande idle air-ventilen kan orsaka för mycket eller för lite luft flöda genom ditt fordons intag och få den på tomgång hög, låg eller till och med stall ut. Idle air-styrventil problem är oftast inte allvarliga i termer av att påverka bilens funktion, men de kan vara en olägenhet. Elektriska problem

shorts i idle air-styrventil elektriska ledningar och kretsar har varit kända för att orsaka IACV krånglar Ford. Elektriska problem med IACV har potential att få fordonet att tomgång dåligt eller inte alls på grund av för lite luft kommer genom ventilen. Vanligtvis kommer dessa typer av frågor orsaka att fordonet generera felkoder och din check-engine-lampan på instrumentpanelen kan lysa.
Överdriven användning

Fordon som tillbringar en betydande tid tomgång - såsom polisbilar eller fordon som regelbundet drivs i stop-and-go rusningstrafiken - är mer benägna att drabbas av tomgång luft-styrventil misslyckanden. Dessa fordons IACVs genomgår en ovanligt hög mängd användning och komponenterna kommer att bryta ner snabbare än vanligt.
Air Flow
p Det är möjligt för fordonets motor för att utveckla en luft läcka i dess mångfaldiga eller spjällhuset och få för mycket luftflöde som kommer igenom. I detta fall kommer framdrivning styrmodul berätta IACV att stänga luftflödet i ett försök att reglera mängden luft färdas genom motorn och hastigheten på tomgång.

TOMGÅNGSVARVTALET ökar med luftflödet . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66927.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.