Felsökning av en Honda Civic Temperatur Gage

Denna mätare på din Honda Civic låter dig veta motorns temperatur vid varje given tidpunkt. Det är en viktig bit information du behöver för att ha tillgängliga vid alla tidpunkter. Att veta att din bil motorn går över normal arbetstemperatur, kommer att hjälpa dig att förhindra allvarlig skada och kostsamma reparationer. Ett fel på mätaren är enkel att felsöka. Med denna guide kommer du att kunna hitta felet och göra nödvändiga reparationer i några minuter. Saker du behöver
Byglingstråd
12V testlampa
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln till läge ON men starta inte motorn.
2

Koppla bort kabeln från temperatur-sändarenhet. Se till att hålla händerna borta från kylfläkten vid alla tidpunkter. Titta då på temperaturmätaren att se till att den indikerar Kall. Addera 3

Ground tråden du unplugged med ett hopp tråd med krokodilklämmor, om det behövs. Du kan använda motorblocket eller någon bult på motorn som grund. Titta då på temperaturmätaren för att se den läser Hot. Om mätaren fungerar korrekt som anges i steg två och tre, byt den sändande enheten.
4

Koppla jordledningen vid temperaturmätaren om mätaren läser högre än kallt. Om mätaren nu läser normalt med den borttagna tråden är tråden jordad. Hitta marken och isolera tråden. Å andra sidan, om mätaren fortfarande läser högre sedan kallt när du kopplar ur kabeln, byt mätaren.
5

Kontrollera säkringen temperaturmätare om du kopplat bort kabeln på den sändande enheten (steg 2) , men mätaren inte angivit Hot efter jordning tråden (steg 3). Om säkringen är dålig, byt ut den. Om säkringen är OK, gå vidare till nästa steg.
6

Anslut en bygel till jordanslutningen anslutning på temperaturmätaren. Om mätaren läser nu Hot, det finns en öppen i tråden mellan den sändande enheten och mätaren: Fix eller byt kabeln. Om temperaturmätaren fortfarande inte svarar, gå vidare till nästa steg.
7

Kontrollera spänningen vid nätanslutning vid temperaturmätaren. Anslut en 12 V testlampa till en bra grund på din bil och vidrör spetsen av testet ljus till nätanslutning på mätaren. Det testet lyser, byt mätaren. Om testet inte lyser, kontrollera strömkabeln mellan mätaren och gruppcentralen. Fäst anslutningarna eller byt ut kabeln.
8

Slå av tändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64032.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.