Hur man använder Magnaflux Dye Penetrant

Magnaflux färgämne penetrerande är en icke-förstörande provning för fastställande av om en metallisk komponent har valfritt antal ytdefekter. Den kan användas för att kontrollera för fina ytsprickor som annars är osynlig för blotta ögat, samt porositet, kalla stänger, varma tårar och andra defekter gjutning. Den främsta fördelen med färgämne spricksökningsvätska är att det kan ske utan användning av stora och dyra specialiserade maskiner som normalt krävs för de övriga sorterna av oförstörande provning. Saker du behöver
Dye penetrant spraya
Utvecklare spraya
No-rest avfettning lösningsmedel
Rena trasor eller frotté handdukar
Stiff borste
Skyddsglasögon
Handskar

Visa fler instruktioner
1

Rengör den del som skall inspekteras noggrant med en fettlösande vätska. Force smuts och sot ur svåra att nå områden med hjälp av en styv borste som är mjukare än den delen. Använd en borste ståltråd på järnhaltiga komponenter och en naturlig eller syntetisk fiber borsten på aluminium och magnesium komponenter. Använd en ren trasa för att torka delen så mycket som möjligt. Låt resterande lösningsmedlet avdunsta i ett öppet område fritt från antändningskällor och kontrollera eventuella kvarvarande föroreningar på ytan. Upprepa detta steg om något skräp kvar. Ta bort alla skyddande färg eller sealer från den del som detta kommer också påverka resultatet av testet.
2

Använd sprayen kan av penetrerande färgämne för att fullständigt täcka ytan på delen. Upprepa rengöringen om färgen inte fastnar på vissa områden av den del som fortfarande kan ha en olja eller fett film. Låt penetrant infiltrera in i ytan av delen i upp till 30 minuter. Om penetrantprov torkar helt, kommer ytterligare en lätt spray coat krävas innan man går vidare till nästa steg.
3

Torka penetreringsämnet från ytan med en annan torr ren handduk. Spraya lösningsmedel sparsamt på handduken för att fukta den för att hjälpa till att ta bort envisa torkat penetrant. Se till att handduken inte är för blött, eftersom detta kan tvätta penetrant ur eventuella sprickor eller defekter. Handduken bör inte lämna några rester eller spår av lösningsmedel omedelbart efter att den har passerat över en yta.
4

Skaka sprayburken av utvecklare kraftigt i upp till 60 sekunder. Håll sprayburken 8 till 12 inches bort från delen och försöka täcka endast små områden åt gången. Spraya utvecklaren lätt över ytan av delen intill en tunn, likformig, blek vit film produceras över hela ytan. Titta på delen som utvecklare torkar.
5

Inspektera den utvecklade delen ytor. Defekter visas som röda linjer eller punkter. Större och ljusare fläckar som fortsätter att växa med tiden indikerar mer omfattande eller djupa defekter nedan. Delar utan några defekter kan nu återanvändas. Rengör alla delar som ska återanvändas med lösningsmedel och en trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65148.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.