Symtom på en dålig bromsservo

På grund av förekomsten av skivbromsar, power-förstärkt bromssystem numera är standard på nästan alla nya bilar och ny-modell begagnade fordon. Skivbromsar är inte självförstärkande som trumbromsar, så de kräver en effekt bromsservo att hålla pedalkraft rimligt för alla förare. Men som någon människa-made enhet, kan driva broms boosters gå dåligt. Booster Underlåtenhet

främsta tecknet på makt bromsförstärkare misslyckande är en stor, hård pedal som kräver större än normalt pedaltryck för att stoppa bilen, enligt SouthernRods.com auto prestanda webbplats. Du kan också märka att det tar mycket längre avstånd än normalt att stoppa din Acar De höga, hårda pedal och längre bromssträcka menar du inte får effektökning.
Korrekt funktion

En väl fungerande power bromssystem ska ge ström bistå vid första tillämpningen av bromsarna varje gång, med normal pedal resor, pedaltrycket och stoppsträcka, enligt SouthernRods.com. Men om din bromspedalen är låg, svampig, kräver pumpning eller misslyckas enligt stadigt tryck, är bromsservon troligen inte på fel. Dessa är tecken på andra allvarliga problem i ditt bromssystem som kräver omedelbar uppmärksamhet.
Testa Booster

mest makt bromssystem i bilar är vakuum-baserade, använder skillnaden mellan motorns luftintag vakuum och atmosfärstryck som strömkälla, enligt SouthernRods.com. För att testa din broms booster, pumpa bromsarna flera gånger med motorn avstängd för att tömma lagrat vakuum. Slå på motorn samtidigt som du trycker lätt på bromspedalen. Du ska känna pedalen faller bort en bit och sedan bli fast, men inte hårt. Om du känner något på pedalen när motorn startar, är din bromsservon fungerar inte.
Annat test

Booster problem kan indikera fel på booster enheten eller problem i vakuumsystemet som driver booster. Ett vakuumsystem problem kan lämna dig med endast delvis uppsving, enligt SouthernRods.com. För att testa för vakuum problem, starta motorn och kör den till medelhög hastighet, sedan stänga av tändningen och ta bort foten från gasen. Vänta ungefär en och en halv minut och sedan använda dina bromsar. Du bör känna vakuum uppsving på minst två bromsningarna. Om du inte gör det, kan du ha en läcka vakuumsystem eller dåligt vakuum backventil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65417.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.