Hur man tar Spolar Traktor Tändning

Tändspolar förse återförsäljare med högspänd el till brand tändstiften. Spolen består av en primärlindning (spole av koppartråd) och en sekundärlindning insidan av höljet och i mycket nära anslutning till varandra. Primärlindningen matas med batterispänningen genom tändmodulen eller, i äldre motorer, de punkter. Spolar kan vara av stigande-fälttyp eller kollapsande-fältet typ, vilket innebär att sekundärlindningen som trappar upp spänningen glada när det elektriska fältet runt den primära expanderar eller upphandlande respektive i en process som kallas ömsesidig induktion. Testa spolen kan göras med en multimeter och grundläggande mekanisk färdighet. Saker du behöver
Multimeter
Basic mekaniker verktyg
Specifikation manual för spolen
Visa fler instruktioner
1

isolera och strömlös spole. Ta bort alla kablar som är anslutna till spolen, sedan skruva isär den från motorn.
2

Kontrollera primärlindningarna för kontinuitet och beständighet. Ställ in mätaren till kontinuitet (surr box) och röra sonderna till de två tjänster som ger näring primärlindningen. Det bör finnas kontinuitet. Tryck på en sond till en primär post och fallet med spolen. Det bör inte finnas någon kontinuitet. Ställ in mätaren till ohm (motstånd) och röra sonderna till de två primära inlägg. Anteckna läsning och hänvisa till din bruksanvisning eller service manual för att se om värdet är inom operativa specifikationer.
3

Kontrollera sekundärlindningen. Ställ in mätaren till motstånd och sätta en sond i distributören utgång. Tryck den andra proben på fästet eller jordledning post (om tillämpligt) och registrerar mätvärdet. Se manualen för att kontrollera att motståndet är inom specifikationen. Ställ in mätaren till kontinuitet och sätta en sond i distributören hamnen och beröra en av de primära tjänsterna med andra. Det bör inte finnas någon kontinuitet.
4

Tolka dina resultat. Låg (av spec) motstånd indikerar isolationsgenombrott (IB) inuti en av spolarna. Kontinuitet mellan den primära spolen och den sekundära indikerar IB mellan de primära och sekundära spolarna. Kontinuitet mellan den primära spolen och fallet indikerar IB mellan den primära och fallet. IB gör el att blöda över och /eller ut ur spolarna och antingen minskar produktionen eller dödar den helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64475.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.