Felsökning av en 1994 Nissan Altima

Om 1994 Nissan Altima inte startar, kan du spara pengar på mekaniker avgifter genom att försöka felsöka problemet själv. Genom att hitta orsaken till problemet, kan du avgöra bättre om frågan är något du kan fixa själv eller om det är ett mer komplext problem som kommer att behöva tas om hand av en kvalificerad bilreparationer tekniker. Saker du behöver
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Inspektera säkringsdosan som sitter under förarsidan streck, för några säkringar. Säkringar som är direkt relaterade till tändningen och startmotorn kan orsaka din Altima att inte starta. Öppna säkringsdosan och konsultera diagrammet för att bestämma placeringen av varje säkring. Byt om det behövs.
2

Undersök batteriet för tungt korrosion eller lös terminalförbindelser som kan förhindra ström från att komma till startmotorn. Använd en stålborste för att rengöra korrosion från batteripolerna samt leder kabel. Dra kabeln leder säkert till batteripolerna.
3

Kontrollera instrumentpanelen för varningslampor. Vrid nyckeln till "On" läge utan att starta bilen. Notera eventuella varningssignaler, såsom låg bränsle, olja eller kolla motorn.
4

Slå på bilens strålkastare. Om strålkastarna eller invändig belysning är mörk, kan detta tyda på att batteriet inte har tillräcklig laddning för att starta bilen.
5

Lyssna efter ovanliga ljud när du försöker starta motorn. Om det finns snabba klickande men bilen startar inte, kan detta vara ett symptom på en dålig starter. Andra ovanliga knackar, slipning eller skrikande ljud kan tyda på ett större problem som bör diagnostiseras och repareras av en kvalificerad bilreparationer tekniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66532.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.