Hur koppla bort batteriet för att felsöka ett Generator

Koppla din bils batteri kan tyckas vara en enkel uppgift, men säkerheten är av största vikt när det handlar om någon elektrisk komponent. Batteriet är ansvarig för att driva alla komponenter i bilen som kräver en 12 volts ström för att fungera. Om bilens batteri kopplas bort felaktigt det kan kortsluta hela elsystemet, även orsaka dödsfall från elektriska stötar. Koppla bort batteriet för att felsöka din generator kan säkert göras hemma. Men du bör alltid använda försiktighet och omsorg när de utför denna uppgift själv. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
svart eltejp och White målartejp
Empty 5 gallon hink
Visa fler instruktioner
1

Användning din hylsnyckel att helt lossa och ta bort minuspolen bly. Bilen minuspol kommer att ha ett minustecken bredvid den på toppen av batteriet.
2

Pop batterikabeln ur plasten trim klippet håller den platt mot bilbatteriet.

3

linda hela metallen änden av batteriet kabeln med svart eltejp. Två lager av bandet kommer att vara tillräcklig.
4

Skriv ordet "negativ" på en liten del av målartejp och placera den på den negativa batterikabeln.
5 < p> Lossa och ta bort den positiva batterikabeln, och även hoppar ut från plasten trim klippet. Vira metall änden av kabeln med svart tejp, och markera den med målartejp så att det står "positivt." Lay batterikablarna motsatta varandra.
6

Unbolt två j-bult muttrarna som håller batteriet på sin bricka. Om din bil batteriet inte har J-bultar, de två muttrarna du måste ta bort är vid basen av batteriet på vardera sidan. Placera bultar och muttrar tillsammans bortsett nära din arbetsplats.
7

Ställ den tomma hinken nära den främre delen av bilen, så att botten är vänd uppåt. Långsamt och försiktigt med båda händerna, lyft bilbatteriet från sitt fack. Placera batteriet ner på hinken försiktigt.
8

Dra ledningsnätet ansluten till generatorn. Ta bort pluskabeln från generatorn och tejpa metall änden med svart tejp. Den kraftkablar bulten kommer att vara under svart gummi locket på generatorn. Felsöka generatorn, sedan vända denna process precis att installera och ansluta din bilbatteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64901.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.