Bränslefiltret Symtom

Bränsle filter är en del av bränsle-leveranssystem i fordon. Bränslefiltret ser partiklar som kan täppa bränsleinsprutarna filtreras bort av bränslet. Eftersom bränsle filter fångar sediment, med tiden kan de täppas till den punkt de stör flödet av bränsle. Flera tecken pekar mot möjligheten ett bränslefilter har blivit igensatt. Strömavbrott

Ett igensatt bränslefilter kan endast vara igensatt nog att det har en märkbar påverkan på ett fordon som färdas i en hög hastighet. Om du kör på motorvägen och märker att fordonet plötsligt inte accelerera som den har i det förflutna, kan det bero på en delvis igensatt bränslefilter. Bränslefiltret bör undersökas tidigt för att undvika mer problem med driften av fordonet.
Stalling

Eftersom ett igensatt bränslefilter stryper bränsletillförseln till motorn Om filtret är igensatt nog det kan göra att bilen stannar. Vanligtvis motorstopp i samband med ett igensatt bränslefilter föregås av bilens motor rysning våldsamt och förstoftning till ett stopp. Försök att starta motorn kan uppfyllas med mer motorstopp.
Ingen Starta
p Om bilen inte startar, är det första systemet som ska kontrolleras tändsystem. Om tändsystemet fungerar korrekt så är det troligt att bränslefiltret är helt igensatt. Ofta bränslefilter som plötsligt blir helt igensatt är fulla av rost eller metall skräp från fordonets bränsletank. Om så är fallet, bör bränsletanken bytas för att undvika framtida problem med filtret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64979.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.