Felsökning av en '92 Jeep Cherokee

Chrysler tillverkade Jeep Cherokee i nästan tjugo år, då den ersattes av Jeep Liberty 2002. Den unibody design och tillförlitlig prestanda gör Cherokee en populär sport utility vehicle även nu, när de enda tillgängliga modeller används. Europaparlamentet påminner om 1992 Jeep Cherokee inkluderar ytterbelysningen, hydrauliska bromsar och gaspedalen. När något går fel med din Cherokee, är det första stället att leta instrumentpanelen. Instrumenten kommer att belysa problem med oljetrycket, batterispänning och motorns temperatur. Saker du behöver
Diagnostic scanner
1992 Jeep reparationshandbok
Voltmeter
Säkring avdragare
Visa fler instruktioner
1

Dra några problem lagrade koder i jeep dator med en diagnostisk bildläsare. Anslut skanner i det diagnostiska testet porten under förarsidan streck. Vrid tändningsnyckeln till "ON" och följ anvisningarna på skannern skärmen för att hämta koderna. Leta upp koden betydelser i din reparationshandbok. Betydelsen kommer att peka på källan till motor problem.
2

Testa batteri och generator för tillräcklig uteffekt. Anslut en voltmeter till Jeep batteri inlägg medan motorn är avstängd genom att fästa den positiva ledningen till den positiva batteripolen, och den negativa till den negativa batteripolen. Positiva är röda och de negativa är svarta.
3

Kontrollera voltmetern läsning med motorn avstängd för batteriets utgång, vilket bör vara mellan 12.5 och 12.8 volt om batteriet är stark. Dra runt motorn och kolla upp det igen för generatorns utgång, vilket bör vara mellan 13,6 och 14,3 volt. Låga avläsningar är tecken på ett svagt batteri eller generator.
4

Testa säkringarna för raster om du har små elfel, såsom innerbelysningen misslyckas eller luftkonditioneringen inte fungerar. Leta reda på säkringsdosan under instrumentbrädan på förarsidan och dra alla med en säkring avdragare för att leta efter pauser. De flesta Jeepar är utrustade med en plast säkring avdragare, som ligger inne i gruppcentralen. Om din Jeep inte har en, köp en säkring avdragare från någon Biltema.
5

Starta motorn och titta under huven för uppenbara tecken på skador. Leta efter lösa remmar, lös eller frånkopplad ledningar och trasiga eller tillplattade slangar. Kolla efter tecken på korrosion eller rost på generatorn, vattenpump, kylare och anslutningar batteri. Leta efter tecken på utspilld batterisyra.
6

Var uppmärksam på mönster i jeep beteende. Notera om det bara har problem med att köra i höga hastigheter eller över ojämn terräng, i regnigt eller tenderar att överhettas. Var och en är ett tecken instruktionen till roten av problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65672.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.