När du Struts behöver bytas?

Med ett brett införande av front-hjulsdrivna fordon, har stöttor övervägande ersatt användningen av stötdämpare. De utrymmeskrav begränsningar som orsakas av att placera både motor och transmission i fronten av bilen skapar ett behov av stöttor. Genom att kombinera den chock och fjädring i en kompakt enhet, sparar den resulterande strut utrymme och förenklar front-end upphängning. Struts misslyckas på grund av värmen. De absorberar stötar och studsar, omvandlar dem till värme och, med tiden, misslyckas. Inspektera Fjäderben


Vrid framhjulen på bilen till det yttersta höger eller vänster, och lys med en ficklampa längs kroppen på staget. Även om du inte kommer att kunna se toppen montering området, kommer du se metallröret på staget kroppen inuti fjädern --- ofta täckt med en plasthylsa, och ibland formad som en bälg. Om hylsan är täckt av oljerester har stöttan börjat läcka. Byt ut det.
Testa Strut Bearing Plate

Starta bilen, och ha en assistent styra framhjulen och tillbaka. Om stagenheten hopp eller i närheten av eller är alltför bullriga som din assistent vänder hjulet, har den övre Fjäderbenslager plattan blivit defekta och behöver bytas ut. Byt både staget och plattan som en enhet.
Testa Fjäderben Rebound

Placera ett knä på antingen höger eller vänster främre stötfångare, och tryck ner. Tillbaka bort från bilen, och märker dämpande effekt på staget. Om den inte återhämta, är staget fastnar inuti huset. Om bilen pendla flera gånger innan det dämpar, är strävan inte längre fungerar. Upprepa denna process för det andra hörnet. Byt stagen om de misslyckas med att dämpa återhämtningen snabbt och smidigt.
Test-Drive för Strut Performance

provköra bilen på en isolerad väg att avgöra hur bilen handtagen under stressiga förhållanden. Vicka fordonet med snabba styr rörelser, och märker hur bilen hanterar plötsliga förändringar. Gå över gropiga områden och branta sluttningar. Om suspensionen känns trög, underlåter att återhämta sig snabbt eller skrapar vägen över mindre gupp och lutningar, byt stagen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66674.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.