Felsökning Jeep startproblem

Det verkar alltid hända vid de mest olämpliga tillfällen. När du sätter nyckeln i din Jeep tändning och ingenting händer, lämnar det ibland du i panik, speciellt om du redan är sen. Men, kan det inte vara slutet på världen. Genom att använda vissa grundläggande felsökning färdigheter, kanske du kan få din Jeep igång igen upp och på vägen. Saker du behöver
Startkablar
skruvmejsel
Fuel
Visa fler instruktioner
1

kontrollera om det är ett batteri fråga. Med din nyckel på eller i tillbehörsläget, slå på strålkastarna. Om de inte tänds kan batteriet vara den skyldige. Öppna huven och kolla batterikablarna. Om de är lösa, dra upp dem. Kontrollera om korrosion på ledningar. Med en skruvmejsel, skrapa av korrosion och sätt tillbaka kablarna till batteripolerna. Försök att starta din Jeep igen. Om det inte startar, prova följande.
2 Försök att hoppa starta din Jeep för att få det igång.

Jump starta bilen. Använd ett annat fordon för att snabbt ladda batteriet med hjälp av startkablar. Fäst den positiva kabeln på batteriets pluspol av Jeep. Därefter fästs den positiva kabeln till den andra bilens batteriets pluspol. Fäst den negativa startkabeln till en metalldel av din Jeep till marken. Fäst den negativa kabeln till den andra bilens negativa batteripolen. Starta det andra fordonet och låt den gå på tomgång i fem minuter. Starta din Jeep. Låt den gå i fem till tio minuter. Detta kommer att ladda batteriet. Kontrollera ditt batteri mätare. Om det står alltför lågt eller högt, kan du ha ett dåligt batteri eller generator problem. Om det står normalt, förlorade endast batterierna sin laddning och din Jeep ska vara bra. Koppla startkablarna i omvänd ordning som du har anslutit dem.
3 Använd en skruvmejsel med en plast ände att kontrollera om din startmotor fungerar korrekt.

Kontrollera startapparaten om starthjälp din Jeep misslyckades att arbeta. Lyft huven och lokalisera starter genom att följa batterikablarna till en cylinder-formade delen (starter). Den bör ha två ändar skjuter ut från den. Lay metall del av din skruvmejsel över ändarna, bara röra plastdelen med handen. Om du hör startmotorn loppet, det operativsystem och din Jeep har ett annat problem. Se till att alla anslutningar är täta och dra åt alla som inte är det.
4 Om din bensintank är tom, lägg mer bränsle till din Jeep för att få det igång.

Titta på din gas mätare. Om det är på tomt, eller nära den, kanske du behöver för att enkelt lägga till bränsle till din tank för att bilen ska starta. I vissa fall kan du ha möjlighet att låta den rulla neråt något och det kommer att börja. Om så är fallet, gå direkt till bensinstationen och fyller upp din tank.
5

Kontakta en professionell mekaniker om de föregående stegen misslyckas med att få din Jeep igång. Ditt problem kan vara mer komplicerad. Det kan vara en trasig generator, dåligt fungerande förgasare, bränslepump eller bränslefilter fråga, dålig tandning, slitna tändstift eller en trasig kamkedjan. En mekaniker har kunskap och verktyg för att reparera din Jeep.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66664.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.