Lösa kamkedjan Symtom

Automatiskt motorer förlitar sig på förbränning av flyktiga gaser att skapa energi som förflyttar massan av vevaxeln. Denna vevaxel rörelse överförs till hjulen via drivlinan att förflytta fordonet. Processen av energi skapande och vevaxel rörelse kontrolleras genom den komplexa interaktionen av komponenter som är beroende av exakt timing för att fungera korrekt. Den kritiska länken i denna process är att kamkedjan. En lös kamkedjan stör denna tidpunkt. Dålig Idle

När en kamkedjan slits det sträcker. Den ökade längden av kedjan skapar släck i samband mellan kamaxeln och vevaxeln. Detta slack ändrar timingen av ventilerna öppna och stänga, vilket orsakar en minskning av cylindrarnas tryck och ofullständig bränning av bränsle och luft blandningen. Detta resulterar i ojämn bränning av cylindrarna, som är märkt som missar och en ojämn tomgång.
Reducerad Prestanda

En lös kamkedjan kommer att orsaka att ventilerna öppna och stänga vid fel tidpunkt. Detta resulterar i en felaktig bränsleblandningen i förbränningsrummen och mindre energi produceras av förbränningsprocessen. Detta märks så dålig gasrespons och minskad total makt. En lös kamkedjan har alltför slak
Noise

. Detta slack tillåter kedjan att flytta runt på de redskap som förbinder den till kamaxeln och vevaxeln. En allvarligt lös kedja kan kontakta locket kamkedjan eller hoppar runt på växlarna. Denna rörelse resulterar i ett rasslande ljud som kommer från framsidan av motorn.
Backfire

En mycket sliten kamkedjan kan orsaka timingen mellan öppnandet av ventilerna och antändning av bränsleblandningen att bli så osynkroniserad att blandningen antänds medan ventilerna fortfarande är delvis öppen. Explosionen från de antända gaserna skapar ett tryck som flyr förbi de öppna ventilerna, vilket resulterar i ett högt poppande ljud som kan höras genom insugningsröret eller avgassystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64919.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.