Hur vill kolla om ringarna är dåliga eller ventilerna Läckande

Även bensin är mycket flyktigt, är det först när bensinen blandas med syre och blandningen komprimeras att en explosion leder när blandningen antänds. Detta är den grundläggande tanken bakom varje förbränningsmotor. Komprimering sker i cylindrarna när kolvarna röra sig uppåt. För att förhindra luftläckage, ett antal ringsignaler omger varje kolv. På toppen av cylindern är topplocket, som är där ventilerna är. Liksom kolvringarna måste ventilerna sluter tätt för att förhindra luftläckage. Kontroll för ring defekter eller läckande ventiler är av avgörande betydelse. Saker du behöver
Compression mätare
Assistant Review Vatten
Sprayflaska
Vakuummätare
Visa fler instruktioner
Testning för skadade kolvringar

1

Dra tändkablarna av alla tändstiften och ta bort alla tändstiften med en hylsnyckel och en tändstiftshylsor.
2

Skruva fast den gängade spetsen av en kompression mätare i en av öppningarna tändstift i topplocket.
3

Block gasreglaget vidöppen genom att ha en assistent gaspedalen i golvet. Detta gör det möjligt för motorn att ha en obegränsad tillförsel av luft.
4

be assistenten att starta motorn när gaspedalen trycks ned. Notera avläsningen på kompression mätare, upprepa sedan testet för de återstående cylindrarna. Mängden komprimering varierar med höjden, men en normal kompression läsning är vanligen mellan 130 och 160 pounds per kvadrat-tum per cylinder. Om varje cylinder är inom detta område, kolvringarna är i funktionsdugligt skick. Om mätaren behandlingen är låg på en viss cylinder, ta bort komprimeringen spårvidd och spruta en liten mängd vatten i cylindern med en sprayflaska, och upprepa sedan testet. Om behandlingen förbättrar denna cylinder är kolvringarna antingen slitna eller skadade.
Test för Läckande ventiler
5

Fäst gummislangledning av vakuummätare till insugningsröret.
6

Vrid motorn på och ha en assistent gradvis ned gaspedalen för att öka hastigheten på motorn.
7

Observera nålen av vakuum mäta. Om nålen läser stadig, ventilerna är i gott skick. Om nålen fluktuerar som motorns varvtal ökar, är problemet förmodligen en läckande ventil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64690.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.