Felsökning av en defekt tändspole

Tändspolen är en viktig komponent att bilen beror på att starta. Dess funktion är att omvandla den spänning som kommer från batteriet i tillräcklig effekt som behövs för att avfyra tändstiften. Med tiden, kan problem uppstå, vilket orsakar spolen att sluta fungera. Några av dessa problem kan vara enkel nog att vara fast, medan andra måste kontrolleras och repareras av en certifierad mekaniker. Det första steget för att åtgärda problem med tändspolen är att felsöka den. Saker du behöver
Ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Inspektera fördelarlocket och rotorn om bilen inte startar. Leta efter en ackumulering av fukt i locket, och skräp, förkolnade terminaler eller en sliten rotor knapp. Ersätta något som är skadad direkt.
2

Kontrollera rotorns fästskruv för att avgöra om det är löst eller snett. Om det är löst, dra åt och justera den korrekt, eller byt ut det.
3

Utför ett prov tändspole genom att ansluta en ohmmeter till spolen när motorn är avstängd. Anslut den till den positiva och negativa polen. Resultatet av testet bör vara en läsning mellan 0.4 till 0.6 ohm
4

Låt kontrollera din bil för att avgöra om vevaxelläget sensorn är dålig. Vevaxelläget sensor behövs för att utlösa tändspolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65673.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.