Evaporativ System Monitor Repair Tips

Den evaporativa avgasreningssystem i ett fordon hjälper fånga bränsleutsläpp som kan komma undan med en motor stängs av och kvarvarande bränsle sitter i bränsleledningarna eller ventiler. Bensin återgår till ett gasformigt tillstånd vid exponering för luft och när det torkar. Dessa ångor läcka sedan ut ur motorn i miljön. För att undvika detta problem, federala utsläppskontroll kräver ett återta-system med lämpliga sensorer för att signalera när utsläppen capture inte fungerar rätt. Detta krav kan då utlösa ett fordons "check engine" light som svar. Diagnostisera problemet

första tecken på problem med avdunstning avgasreningssystemet, även känd som EECS, ofta innebär en sensor signal skickas till den inbyggda diagnostiska datorn och utlöser "check engine" light . Det finns dock flera sensorer som kan orsaka avtryckaren, vilket gör att hitta problemet hårdare. Frågor kan innehålla en lös slang, en dålig kol kanister där röken fångas, en dålig signal sensor eller en löst gas tanklocket. Att reparera problemet du måste gå igenom en process för eliminering.
Börja med Easy Task

När "check engine" tänds, koppla in en fordonsdator kodläsare att först bekräfta felsignal. Du kan köpa en grundläggande läsare på någon bildelar butik för mellan $ 50 och $ 100. Detta sparar krångel och kostnader för att ta bilen till en mekaniker att göra samma sak. Nästa, skruva och installera tanklocket. Radera felkoden med bilens skannern och slå på bilen igen. Genom att köra din bil runt kan du sedan avgöra om problemet kommer fortfarande utlösa "check engine" light eller om det bara var en lös tanklocket. Om det var locket, du räddade dig allt från $ 60 till $ 150 från en onödig mekaniker besök.
Övriga lätt fixar

EECS arbetar i ett vakuum när den återerövrar rök, så om det finns ett tryck läcka någonstans i systemet, kommer det att utlösa ett problem. Detta förutsätter en av sensorerna inte fungerar. En annan vanlig orsak kan vara en lös slang. Använda en manuell bil reparation, identifiera var dina slangarna i motorrummet och kontrollera dem för brott eller sprickor. Om du hittar läckan, kan de fixa det vara en enkel slang utbyte. När du är klar, återigen radera felkoden från bilen och köra den för att se om den "check engine" lampan tänds igen.
Mer komplicerade reparationer

förvaret för de infångade röken är en kol kanister under bilen. När motorn körs igen, är kapseln öppnas och röken går tillbaka in i motorn för att bränna upp. Om kol kapseln är gammalt, det tenderar att misslyckas och utlösa ett mindre läckage signal. Byta ut behållaren med en ny eller en ersättare från ett använt delar leverantör kan lösa läcksignal problemet. Om du vet hur man arbetar på din bil, kan du byta ut det själv. Annars förlitar sig på en mekaniker att göra reparationen.
Gissningslek

Om problemet inte är kapseln eller tanklocket, och läckan är inte klart , måste du ha en mekaniker utför en diagnostisk av EECS. Detta innebär trycksättning rök i systemet för att se om det läcker ut. Om du inte har rätt utrustning hemma, är denna reparation bäst avgörs av en professionell mekaniker butik. Tyvärr kan hitta problemet kräva upprepade tester, vilket driver upp lönekostnaderna på reparationer. Detsamma gäller för en felaktig EECS sensor. Ditt system kan fungera bra, men en sensor kan ha gått dåligt. En mekaniker kommer att behöva för att eliminera de problem en efter en.
Gör ingenting?

Slutändan, kan bilen prestera bra utan de EECS repareras, men din "kolla motorn "ljus tänds varje gång du startar din bil. Om du har en kodläsare, kan du bekräfta signalen och bara torka av koden. Det kan vara en irriterande uppgift varje start, men det tar bara en minut att utföra. Det är nödvändigt att kontrollera, men, annars din "check engine" light kan signalera ett annat problem, och du kommer inte veta vad det är. Detta alternativ kan fungera ett tag tills du spara upp medel för professionell reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68119.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.