Hur hittar kompressionsslaget

Skaffa kompressionsförhållandet i en motor är en viktig del av varje ombyggnad men tack och lov, att hitta kompressionsslaget är den lättaste delen av förhållandet beräkningen. Det innebär bara att du rotera kamaxeln hos en motor så att cylinderhuvudena rotera upp och ner inom sina cylindrar. Du mäter skillnaden mellan full utsträckning och full kompression för att erhålla slaget av cylinderhuvudet. Detta kan sedan användas för din ratio beräkning. Saker du behöver
Wrench Ruler
inställd sälja Grease penna
Visa fler instruktioner
1

Ta bort bultarna från toppen av motorn med en skiftnyckel, det kommer att finnas minst fyra bultar men det exakta antalet beror på vilken modell av motorn. Du kommer inte att kunna flytta motorn utan att ta bort alla bultar.
2

Lyft huvudet från motorblocket. Huvudet kan lyftas för hand på de fyra-till åtta-cylindriga bilar, men om du har en motor med tio eller fler cylindrar du behöver en assistent. Var försiktig när du tar bort motorn huvudet eftersom det kan vara ganska tungt och det kan fastna på kablar eller andra anslutningar i motorrummet.
3

Hitta en cylinder att mäta. Det behöver inte vara vid full utbyggnad eller kompression. Leta upp kamaxeln på framsidan av motorn. Det kommer att vara ansluten till Serpentine belt. Vrid kamaxeln för hand tills cylindern du mäter är vid full kompression. Vid denna punkt, markera den inre väggen av cylindern med en fett penna. Vrid cylindern till full utbyggnad och markera den nivån med ett fett penna.
4

Rotera tillbaka till full kompression igen och använda linjalen för att mäta avståndet mellan de två nivåerna. Upprepa denna process tills du har mätt kompressionsslaget på varje cylinder. Du måste mäta varje cylinder på grund av risken för skador på cylindrar eller en skev kamaxel.
5

Återkoppla motor huvudet och åter säkra ankarbultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66900.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.