Tecken på transmission problem en Dodge Caravan

Dodge Caravan är en minibuss som produceras av Chrysler-koncernen sedan 1984. The Caravan har erbjudits med endast en automatlåda sedan 1995. Intressant, var Dodge Caravan första minivan produceras i huvudsak uppfinna minivan kategorin. Automatiska växellådor gör körningen mycket enklare, men när den behöver repareras, de är ganska omfattande och dyra. Det finns många tecken på överföring problem, som bör åtgärdas omedelbart när märkt. Fysiska tecken

Transmissionsolja läckage är en kontrollampa tecken på överföring problem. När den automatiska överföringen inte har tillräcklig smörjande vätska, metall mot metall kontakt uppstår, hydrostaten skadas. Läckage kan vara märkt av färska pooler av vätska under där fordonet är parkerat. Oftare, kommer läckor märkas vid kontroll av den automatiska nivå transmissionsolja med mätstickan. Detta bör göras minst två gånger per år, och oftare om du bogserar något med din husvagn.

Kontroll av färgen på din transmissionsolja kan visa att vätskan måste bytas. Om det är en mycket mörk färg, är fluiden oxideras och måste bytas ut. Vätska som har märkbar skräp ska bytas och du kan behöva byta ditt färgfilter också.

En bränd och foul lukt från motorrummet också kunde betyda en automatisk transmission problem.

Driving Problem
p Det finns många frågor som du kan märka under körning som kunde betyda automatlåda problem. Glidning under körning är vanligt, där motorn rev men minivan går sakta framåt. Ojämn växling under förflyttning är ett tecken, liksom växling vid hastigheter som är annorlunda än det vanliga mönstret.

Om passerande växel inte går, kan det finnas en transmission problem. Dessutom, om du inte märker en motor-bromsverkan när man går neråt, kan det vara ett problem.
Shifting problem
p Om det finns en försening i ingrepp när du försöker flytta från parken till enheten när bilen är kall, kan det finnas en transmission problem. Oförmåga att flytta in i någon växel från parken, eller fordonets rörelse i parken och neutralt finns också tecken på överföring problem.
P Om din Caravan startar endast när skiftindikeringen är något utanför park eller neutral, det är troligt en transmission problem. Någon grov växling, clunking i växel eller onormala ljud och vibrationer vid växling är alla symptom på problem med sändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65521.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.