Hur man identifierar en dålig spole på en 2003 Volkswagen 1.8T Motor

Den 2003 1.8T eller 1,8-liters turbo 4-cylindrig av Volkswagen, installerades i 2003 Volkswagen Beetle, Golf GTI, Jetta och Passat. Den 2003 VW 1.8T motor var kan producera upp till 180 hästkrafter och 173 foot-pounds av vridmoment. Tändspolen för 1.8T motorn ligger på brandväggen för alla Volkswagen bilar från 2000 till 2005. Tändspolen är direkt bredvid bromsservon, vilket är den stora svarta cylindriska föremål som håller huvudcylindern och bromsvätskebehållaren. Åtkomst till tändspolen kommer att kräva att ta bort en del av dropp järnväg ovan. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på Volkswagen du arbetar på, och ställa huven prop stödja huven för hela detta projekt. Lossa batteriets minuskabel från batteriet, med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Vänd slipsen ner muttern på moturs kabeländen tills det är löst. Ta den negativa batterikabeln för hand.
2

Ta bort den främre kanten av dropp järnväg, sitter precis ovanför bromsservon på Volkswagen. Den dropp järnväg fästs löst till kanten av brandväggen, så att du kan ta bort dropp järnväg genom att helt enkelt dra den uppåt och ut mot motorn. Dra dropp järnväg ut tillräckligt långt att du visuellt kan inspektera och fysiskt komma åt tändspolen, precis till vänster om bromsservon när du tittar på det från framsidan av bilen.
3 < p> Inspektera framsidan av tändspolen och leta reda på "+"-sidan eller positiva polen på spolen. Gör samma sökning för "-"-sidan eller minuspolen på spolen. Det är viktigt att du kan skilja mellan de positiva och negativa lindningstrådar. Placera den röda ledningen från en ohmmeter på den positiva eller "+"-sidan tändspolens terminal. Terminalen är skruven som håller den positiva kabeln på tändspolen. Placera den svarta kabeln från ohmmeter på negativ eller "-". Terminalen på tändspolens
4

Inspektera mätaren eller digital mätare på ohmmeter för att visa hur mycket motstånd som tändspolen producerar. I 2003 års Volkswagen 1.8T motor tändspole är tänkt att producera mellan -0,52 till -0,80 ohm av motstånd. Om spolen inte producerar ett tal i området av de två talen just gett, då tändspolen är dålig. Om tändspolen producerar inget nummer alls, vänligen dubbelkolla dina kontakter med ohmmeter leads och försök igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67056.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.