Nissan Pulsar slås inte Over

Producerat mellan 1978 och 2007 Nissan Pulsar är en av Nissans äldsta kontinuerligt producerade fordon. Om din Nissan Pulsar inte vänder upp måste du börja felsöka elsystemet. Vanligtvis, är resultatet en defekt batteri men i händelse batteriet checkar ut, måste du gå igenom processen att felsöka tändning, startmotor och starter solenoid. Dessa komponenter måste arbeta för att veva runt motorn. Saker du behöver
Ohmmeter
Batteriladdare (tillval) katalog Skruvmejsel
Second
personen
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera utspänningen av din Pulsar batteri. Batteriet ska lägga ut 12 volt ström när bilen är avstängd. Om du vill kontrollera batteriets utgång. Placera ledningarna hos en ohmmeter på batteripolerna. Den röda kabeln kopplas till positiv och den svarta kabeln går till det negativa. Placera ohmmeter på 20V DC och kontrollera produktionen läsning. Om produktionen är mindre än 12-volt, ladda batteriet med ett bilbatteri laddare. Om smeten fortfarande läser mindre än 12-volt efter laddning, ersätta det med ett fungerande batteri. Om Pulsar fortfarande inte starta med en laddad eller nytt batteri flytta till nästa steg i felsökningen.
2

Slå på Pulsar strålkastare. Detta skapar en batteriförbrukningen. När du slår på tändningen, skickar tändmodulen makten skickar ström till startmotorn och starter solenoid. Detta skapar en extra belastning på batteriet. Nedgången i batterispänning bör leda strålkastarna till dim. Om lamporna inte dim, är resultatet av din felsökning en felaktig tändmodul. Om strålkastarna svagt, är det tecken på att tändmodulen fungerar och du bör gå vidare med felsökningen.
3

Leta startmotorn bult i växellådshuset. Startmotorn är ca 8 inches lång. Startmotorsolenoiden bultarna till växellådshuset direkt bredvid startmotorn. På botten av solenoiden, hittar du två kablar anslutna till plåtflikarna. Tråden till vänster går till tändmodulen och tråden till höger hoppar över till startmotorn.
4

Touch både plåtflikarna på botten av startmotorsolenoiden samtidigt med hjälp av en skruvmejsel. Detta kortsluter solenoiden och förhindrar motorn från att vrida över när du slår på tändningen. Däremot kommer det att låta startmotorn att slå på.
5

Berätta den andra personen att slå på Pulsar tändningsnyckel i fem sekunder. Om startmotorn inte slås på eller motorn går intermittent, är startmotorn defekt. Om startmotorn slås på och den fungerar korrekt under fem sekunder, startmotorn arbete och solenoiden är defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66558.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.