Felsökning av en Volvo Engine Smell

hur din motor dofter kan berätta en hel del om vad som kan gå fel med den. På en Volvo, kan motorn lukten hjälpa dig diagnostisera stora problem. Om du upplever ett stort problem med din Volvo, är det första du ska göra för att identifiera lukten. Eftersom fastställande ganska mycket någonting på din Volvo kan bli dyrt, kommer detta att garantera att du spenderar pengar där det räknas. Instruktioner
1

Öppna huven på din Volvo med motorn avstängd. För att göra detta, dra upp på motorhuven frigöringsspaken inne i kupén på förarsidan fotutrymmet. Sedan nå under mitten av huven och dra upp på motorhuven säkerhetsspärren. Dra huven upp och placera staven huven stöd under huven och låt huven vilar på det.
2

Verifiera eventuella lukter från motorn när motorn är avstängd. Om du luktar olja, kan det finnas ett oljeläckage. En visuell inspektion ska verifiera detta runt ventilkåpan ovanpå motorn eller huvudet för att blockera tätningen mot mitten av motorn.
3

Starta motorn. Om du luktar olja, indikerar detta ett oljeläckage, vilket är mest troligt kommer från antingen oljetråget till motorblocket tätning, huvudet för att blockera sigill, eller ventilkåpan till huvudtätning. Om du luktar en söt doft, indikerar detta en kylvätska läcka. Om du luktar en lukt som brända toast, är detta en elektrisk kortslutning som är på väg att starta en eld under din huv. Stäng av motorn omedelbart. Om du luktar bränsle, betyder det att det finns ett bränsleläckage. Detta är troligen händer på bränslefiltret eller bränsleledningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65077.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.