Hur du återställer en Nissan Maxima Tjänst Snart Ljus

Nissan Maxima (känd som Datsun 810 till omkring 1983) har funnits sedan 1976. På grund av detta har Maxima upplevt två olika faser av omborddiagnos. Den första fasen var experimentella och många reparationsanläggningar var begränsade till den servande vissa märken och modeller, skicka kunder bort till återförsäljarna. Den andra fasen, som kallas OBD II, inleddes 1996 och standardiserade diagnostiska utrustning som används för att läsa felkoder och återställa motorn ljus. Var medveten om att Maxima motor ljuset ordentligt bör diagnostiseras (och nödvändiga reparationer görs, om tillämpligt) innan den återställs till hindra andra komponenter från att äventyras. Saker du behöver
OBD II ficka scanner (1996 och nyare) katalog Metric skiftnyckel set (1995 och äldre)
Visa fler instruktioner
OBD II (1996 och nyare) katalog
1

Öppna förarsidans dörr tillräckligt bred för att få ner nära brädan.
2

Lokalisera datalänkanslutningen under förarsidan streck till vänster om rattstången.

3

Anslut kontakten (hona) i fickan scannern till kontakten (endast ansluter ordentligt i ett läge).
4

Vrid tändningsnyckeln till " På "utan att starta motorn.
5

Tryck på radera-knappen på skannern om den är utrustad med en på framsidan. Om inte använda bläddringsknappen (s) för att växla mellan den digitala skärmen för att "klara" eller "Radera" koder eller "felkoder" alternativet, följ sedan anvisningarna på skärmen för att ta bort koden. När koden (s) är klara, förutsatt att inget större är fel med Maxima, snart tjänsten motorn ljus kommer inte längre lysa.
6

Starta motorn på Maxima och kontrollera instrumentpanelen att kontrollera att motorn ljuset är ute. Om inte, gör du om proceduren. Om det fortfarande är på, är en "hård" code närvarande och bilen ska servas så snart som möjligt. Addera OBD (1995 och äldre)
7

Öppna huven på Maxima.
8

Lossa den svarta trådbundna negativa batteri bult klämbygel med en metrisk skiftnyckel. Lossa bulten tillräckligt för att klämman tas bort från den negativa batteripolen.
9

Vrid strålkastare omkopplaren till "On" läge, sedan vänta 10 minuter.
10

Anslut batteriets negativa terminal klämma och dra åt skruven ordentligt så att klämman inte kan röra sig.
11

Starta motorn och kontrollera att tjänsten motorn snart ljus på kombiinstrumentet. Ljuset ska vara ute eftersom datorn var bara återställas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65493.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.