Felsökning Ford Windstar Heater Problem

Diagnostisera problem med bilens värmaren är en fråga om att eliminera saker som kan vara fel. Ford Windstar modeller från 1995 till 2001 är utrustade med SRS krockkuddar. Den negativa batterikabeln ska kopplas ur först och sedan den positiva kabeln för att undvika misstag urladdning krockkuddar vid arbete runt instrumentpanelen, som du kommer att göra när du felsöker värmaren. Instruktioner
1

Kontrollera säkringarna och alla anslutningar i aggregatet fläktmotorkretsen. Lösa och korroderade ledningar kommer att orsaka fel.
2

Undersök jordförbindningar tråd. En av jordkablar är bakom den vänstra kick panel till vänster om bromspedalen är den andra under handskfacket på höger sida av instrumentpanelen.
3

Undersök batteriet och se till att det är fulladdat. Ett svagt batteri kommer inte lägga ut tillräckligt med ström för att köra värmaren fläktmotor.
4

Test kaminens inställningar. Slå på tändningen och sätta värmereglaget på "golvet" eller "vent" och sätta fläkthastigheten till "hög". Kontrollera värmaren ventilerna för att se om luften är faktiskt flytta.
5

Flytta fläkthastigheten till andra positioner och kontrollera luftrörelser på varje inställning. Om fläktmotorn inte flyger på någon av kontrollknapparna inställningar fläktmotorn relä, kan fläktmotorn är defekt eller switch eller ledningar kan vara dåligt. Om fläktmotorn fungerar på hög inställning men inte på några av de andra inställningar då fläktens motstånd eller ledningar kan behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65520.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.