Felsökning av en harmonisk Balancer

Den harmoniska balancer i din bil är en remskiva som sitter på slutet av din vevaxel. Den är typiskt på förarens sida av motorn. Remskivan driver din kamrem i de flesta fall, och absorberar resonansen skapas av din motor förbränningscykel. Med tiden kommer din balansblock misslyckas. Felsöka problemet innan du ersätter den för att vara säker att problemet är med balansblock. Saker du behöver
Jack står
Jack
Platt-mejsel
Tire skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på förarsidans hjulet genom att vrida dem 45 grader moturs med ett däck skiftnyckel.
2

Höja fordonets front på pallbockar. Lyft upp den främre tvärbalk eller frontjacket punkt och plats pallbockar under främre nypa svetsar. Därefter, sänk bilen på läktaren.
3

Slutför bort muttrarna och dra hjulet från hjulnavet montering.
4

Ta bort den inre hjul foder genom att bända bort plast nitar som håller fodret på plats med hjälp av en platt-skruvmejsel.
5

Vrid motorn på och undersöka harmonisk balansaxel. Den balancer blir den enda trissa syns i hjulhuset. Om balansaxel wobbles alls, måste den bytas ut. Detta är den enda tillförlitliga tecknet får du att din balansaxel är på väg att misslyckas. Vissa balansblock kan "hum" när de är på väg att misslyckas, men din balansblock börjar vingla (som ett resultat av att bli vridna eller skev över tiden på grund av resonans) när det behöver bytas.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64473.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.