Så här testar Nissan Sentra Mass Air Sensor

Den luftmassemätaren på en 1996 Nissan Sentra är en het tråd typ. Givaren avger en linjär signal till datorn som hjälper datorn att avgöra motorns belastning för tändning och beräkningar bränsle. När luft ökar genom intaget, signalpunkterna spänningen ökar. Om luftmassemätare fel kan datorn gå in i limp home-läge. Om detta händer, begränsar datorns motorn till mindre än 3000 rpm genom att vrida injektorerna på och av. Massan luftflödet är bultad till luftfilterhuset. Saker du behöver
Pin eller nål
Ström grafritande mätaren eller voltmeter
Visa fler instruktioner
DC Voltage Test
1

Stick in pinnen i signalen tråd och den svarta kabeln till en känd god jord. Fäst den röda ledningen på strömmen grafritande mätaren till stiftet. Anslut den svarta kabeln till en känd god jord. En känd god jord kan vara den negativa batteripolen eller någon del av motorn som är ren metall och inte aluminium.
2

Starta bilen och gasa långsamt. Den massluftflöde spänning bör öka smidigt och bör inte ha några problem eller drop outs. Om det finns glapp eller outs släpp, byt massluftflödet.
3

Låt bilen gå på tomgång. Snap gasreglaget öppnar snabbt och släpper den. Signalen ska stiga och sjunka snabbt. Om så inte är fallet massluftflöde reagerar inte på förändringar i luftflöde tillräckligt snabbt. Byt LUFTMASSFLÖDESGIVARE.
Out of Range /No Signal Test
4

Anslut den röda ledningen på strömmen grafritande mätaren till tändningen positiv tråd, med stiftet eller nål. Anslut den svarta kabeln till ett fungerande marken.
5

Vrid nyckeln till "On" läge, men starta inte bilen. Du bör ha batterispänningen --- 12-13,5 volt.
6

Anslut den röda kabeln till datorn jordledning och den svarta kabeln till en känd god jord.
7 < p> Starta bilen. Spänning bör vara mindre än 0,010 volt. Om inte, byt ut massan luftflödessensor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68152.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.