Hur identifiera Broms Problem i Anti-Lock Brake System

De låsningsfria bromsar i bilen hjälper till att förhindra hjullåsning under hård inbromsning. Detta system använder en serie av magneter för att styra bromsverkan av hjulet. Eftersom det låsningsfria bromssystemet på din bil pumpar bromsen för dig elektroniskt, bör du pumpar inte bromsarna manuellt. Det kommer inte att hjälpa systemet. I själva verket kommer det att förhindra ofta systemet från helt engagerande. När det finns problem med låsningsfria bromsar, inte systemet sällan utan snarare fel. För att bekräfta ett fel i systemet eller potentiella fel, det finns en enkel kontroll du kan utföra. Instruktioner
1

Öppna säkringen panelen under rattstången genom att dra ner på säkringen-luckan med fingrarna.
2

lokalisera säkringen för ABS eller anti -bromsar, använder säkringsförteckningen på undersidan av säkringen-luckan.
3

Dra ABS säkringen med säkringen avdragare i gruppcentralen.

4

Kontrollera säkringen. Om metallbandet inne i säkringen är trasig, byt ut säkringen mot en ny säkring med samma ampere.
5

Vrid ratten hela vägen till vänster eller höger. Sedan, visuellt inspektera ledningarna kör till ABS-sensorn på hjulnavet montering (det bör vara synliga om du vrider hjulen hela vägen till höger eller vänster). Synliga skador indikerar ett fel i systemet och att systemet måste servas av en professionell mekaniker.
6

Starta motorn. Om ABS lyser stadigt när alla andra streck slocknar, då ABS-systemet har antingen skadats eller misslyckats helt. I båda fallen måste systemet servas och repareras av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65131.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.