Felsökning en Jeep Grand Cherokee

Bilar i allmänhet är notoriskt petig, men det betyder inte att du måste ta det liggande. Det första steget för att korrigera ett problem med din Jeep Grand Cherokee är att finna sin källa. Använd informationen nedan som en guide för att felsöka din Jeep Grand Cherokee. Instruktioner
1

Kolla för alla och alla fabriksinställningar meddelanden minns. Jeep är enligt lag skyldiga att kontakta dig via e-post när en återkallelse för ditt fordon har inträffat, men i fall att meddelandet gått vilse på vägen, gå till Jeep.com, välj "Grand Cherokee" under "Välj en Vehicle"-fliken, och kontrollera återkallelsemeddelanden (se Resurser).
2

Kontrollera din tanklocket. Om "Check Engine" light på din Jeep Grand Cherokee instrumentbrädan har kommit på för vad som verkar vara någon anledning alls, är det första du bör kontrollera din gas cap. Om du har byggt upp någon fukt under din tanklock, kan det leda till att "Check Engine" varningslampan att tändas. Ta en torr trasa och torka undersidan av locket och skruva på den igen ordentligt. Starta bilen och se om ljuset kommer tillbaka på.
3

inte fylla din bensintank med billigt bränsle. Jeep Grand Cherokee är ökända för att inte göra bra med bränsle med lägre oktantal, särskilt under vintermånaderna. Fyll din Jeep med minst medelhög kvalitet bensin, speciellt om det har shuddering eller tvekar när du försöker accelerera.
4

Byt vätska i din sändning och installera ett nytt filter transmissionsolja. Jeep Grand Cherokee har en historia av att tugga upp och spotta ut transmissionsolja på en ganska konsekvent sätt. Om din bil ger dig problem när de försöker flytta från en växel till en annan, är det nästan säkert orsaken till problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63979.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.