Hur: 1999 Ford Mustang Check Engine lysa

Ford Mustang introducerades i slutet av 1964 som en 1964-1/2 modell. Den 1999 Ford Mustang fanns i tre klippningar, bas, GT och Cobra. Den "Check Engine" lampan på 1999 Mustang lyser när de ombord diagnostiska dator eller OBD-II-dator känner av ett fel i fordonet. Flera sensorer i hela fordonet överföra data till OBD-II-dator. Kontroll av OBD-II eller "Check Engine" light är något enkelt, men reparationerna att åtgärda problemet kanske inte är så enkelt. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren av Mustang. Leta OBD-II-kontakten port under förarsidan instrumentbräda. Pluggen porten ser identisk form med adapter på din OBD-II-skanner. Sätt in skannern i pluggen porten, sedan sitta i förarsätet på Mustang. Vrid tändningsnyckeln till "II" tillbehör läge utan att starta bilen. Tryck på strömbrytaren på skannern för att starta upp det, om det behövs.
2

Välj "Domestic" och "OBD-II"-koder från huvudmenyerna på skannern. Välj ditt fordon med hjälp av "Up" och "Down" piltangenterna, följt av "Read" eller "OK"-knappen för att acceptera dina svar. Välj "Läs felkoder" från menyn, om det behövs. Låt OBD-II-skanner för att kommunicera med din bil.
3

Utför reparationer på din Mustang att eliminera källan till "Check Engine" light, baserat på den information som skannern. Vissa scannrar erbjuder ett stort definition och möjliga lösningar för att eliminera problem med koden, beroende på kvaliteten på skannern. Forskning P-nummer på nätet för eventuella reparationer som du kan göra själv. Ta bilen till en lokal butik om du tvivlar på din förmåga att utföra någon av de reparationer som behövs.
4

Skanna OBD-II-dator när alla reparationer har gjorts. Tryck på "Radera"-knappen för att ta bort felkoder från bilens färddator. Starta och driva Mustang som vanligt. Om "Check Engine" tänds omedelbart eller inom några miles av körning, kan den ursprungliga källan till problem koden inte har repareras. Fortsätt reparationer och scanning tills "Check Engine" light inte längre lyser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68538.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.