Så här testar tändspolen på en 1997 Camaro Z28

Chevrolet Camaro infördes 1967. Den 1997 Chevrolet Camaro Z28 var utrustad med en 5,7-liters V-8, mer känd som "350." The tändspolen på 1997 Camaro kan gå dåligt över tid, vilket orsakar en brist på gnista till tändsystemet. Testning tändspolen innebär avlägsnande av spolen från motorn, för korrekt testning. Tändspolen har två testa punkter: primärlindningen och sekundära terminaler. Saker du behöver
Ratchet, 3/8-inch-drive
Socket set, 3/8-inch-drive
Tänger
Multimeter
foot-pounds momentnyckel

Visa mer instruktioner
1

öppna huven. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en spärr och uttag. Tuck batterikabeln till sidan av batteriet så det finns ingen oavsiktlig kontakt under detta projekt. Ta ut den elektriska kontakten från tändspolen, på översta framsidan av motorn nära förarsidan ventilkåpan. Ta hand de två coil tändkablar från botten framsidan av spolen.
2

Ta marken G-111-kontakten från tändspolen med en spärr och uttag. Ta bort de två monteringsnitarna från spolen med en tång eller ett Ratchet och uttag. Helt ta bort tändspolen från motorn och ställ den på en plan yta för mätningar.
3

Vrid multimeter ratten till ohm inställningen. Sätt in de röda och svarta sönder från multimetern till de individuella elektriska portar med kontaktdon. Motståndet på primärlindningen elektriska kontaktdonet bör vara mellan 0,50 och 0,90 ohm. Om mätningen inte är inom dessa specifikationer, då spolen är dålig.
4

Montera de två sonderna från multimetern mellan de två tråd tändspole terminaler i botten av spolen. Mätningen bör vara mellan 5.000 och 10.000 ohm. Om tändspolen inte uppfyller specifikationerna på primärlindningen mätning eller sekundära terminal mätningen, byt tändspolen.
5

Installera nya eller gamla spole på framsidan av motorblocket. För in de två tapparna och börja installera dem för hand för att säkerställa korrekt gängning. Installera marken G-111-kabeln till spolen, sedan installera tie-down muttern med fingrarna. Dra åt bultarna på motorblocket till 30 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Dra jordkabeln på batteriet till 22 foot-pounds.
6

Installera den elektriska kontakten till spolen för hand. Montera de två kablarna coil tändning från båda sidor av motorn på tändspolen för hand. Anslut batterikabeln till batteriet, dra åt den ordentligt med en spärr och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68532.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.