Hur man känner igen tecken på att en Yukon Generator går dåligt

Generatorn i Yukon Denali är en kritisk komponent, om det misslyckas, kommer du inte att kunna köra väldigt långt eller mycket länge innan motorn stängs av. Generatorn omvandlar den mekaniska energi som genereras av motorns rörliga delar till elektrisk energi, som används för att kontinuerligt ladda batteriet. Generatorer brinner ofta långsamt, producerar olika varningssignaler att slutet är nära. Om du känner igen och dessa varningar, kan du byta ut generatorn innan det går sönder helt och strängar dig någonstans. Instruktioner
1

Starta Yukon och uppmärksam på ljudet av motorn när den välter. Om motorn kämpar mer än vanligt eller tar lång tid att starta, det är ett tecken på att generatorn kan gå dåligt. Om motorn inte startar över huvud taget, det är ett tecken på att batteriet är helt dött, vilket kan orsakas av en misslyckad eller nästan misslyckats generator.
2

Titta på batterimätaren på instrumentet panelen när du lämnar bilen igång och ta det på korta resor. Den batterimätaren ligger på olika platser på instrumentbrädan på olika årsmodeller av Yukon, men du kan identifiera den med batteri-formad symbol tryckt i mitten. Nålen på mätaren ska bo mitt i centrum. Om du märker att nålen hamnar när du kör eller lämna bilen på tomgång, det är en annan ganska tillförlitliga tecken på att generatorn går dåligt. Addera 3

Kör värmaren. Håll händerna framför ventilerna och försöka avgöra om lufttemperaturen är kallare än vanligt eller om lufttrycket är svagare än vanligt. Dessa är oftast bland de tidigaste och mest märkbara symptom på en sviktande generator.
4

Observera ljusstyrkan i alla lampor och elektroniska displayer i och utanför fordonet. Eftersom generatorn försvagas och börjar svika, matar den mindre och mindre spänning till Yukon ljus. I de flesta fall kommer lamporna dim innan de går ut helt. Om du observerar märkbar nedtoning av olika lampor, särskilt om flera lampor verkar svagt i en synkroniserad mönster, är det oftast ett symptom på generatorn misslyckande.
5

beakta eventuella elektroniska komponenter som stängs av oväntat. Typiska exempel kan vara om radion eller navigationssystemet plötsligt förlorar all makt. Detta är inte bara ett vanligt tecken på generatorn misslyckande, är det också ett tecken på att generatorn är precis på väg att helt misslyckas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64071.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.