Bullriga luftkonditionering Clutch

Luftkonditioneringen i en bil använder flera komponenter som arbetar tillsammans med varandra för att ge kall luft till fordonets hytt. En av dessa komponenter är kompressorkopplingen. Kopplingen tillåter kompressorn att skicka köldmedium till förångaren, där den kyls och skickas in i ventilationsöppningar. Om kopplingen börjar att göra ett ovanligt ljud, då en av de delar i kopplingen har ett problem. Popping eller hudsprickor

En vanlig orsak till luftkonditioneringen clutch buller kommer från en misslyckad bäring. Lagret kommer att göra ett högt knäppande eller knakande ljud när komponenten har misslyckats eller håller på att misslyckas. Ett lager kommer att misslyckas när för mycket värme skapas från kopplingen. Värmen gör att smörjningen i lagret för att bränna bort eller försämras snabbt. När smörjningen är borta, kommer lagret snabbt misslyckas, skapa en ljud även när luftkonditioneringen inte är igång.
Nynna

Luftkonditioneringen kopplingen börjar hum när motorn av kompressorn har ett problem. Eftersom kopplingen driver kompressorn, kommer en trasig kompressor få kopplingen att göra ett ljud när kompressorn försöker engagera, men kan inte på grund av ett strömavbrott. Om kompressorn har en kort eller inte får önskad spänning, då kopplingen börjar nynna.
Repor eller Sliding

Du får höra en repor eller glidande brus när kopplingen börjar slira. Ett skäl är att kopplingslamellen bäres. En annan orsak till en slirkoppling är en unburnished koppling, som alstrar en lågt vridmoment. Burnishing cykler kopplingen och gör ytan att bära konsekvent hela vägen runt kopplingsplattorna. En koppling som inte är skinande bär ojämnt, vilket skapar en klyfta mellan plattorna och orsakar kopplingen att slira. Om du byter ut en koppling, sedan föra den nya kopplingen upp med rätt moment kapacitet för att förhindra att detta problem uppstår.
Gnälla

vinande ljud skapas när serpentin bältet inte ordentligt åtdragna på luftkonditioneringen kopplingen. Den gnälla kommer från bandet glider genom kopplingen remskiva. Serpentine bälten försämras med tiden och ofta slitage eller sträcka. När bandet sträcker för mycket, kan spännaren inte upprätthålla en tät passning av bandet till motorns remskivor. Bandet börjar slira igenom alla remskivor, gör ett pipande ljud. Kopplingen kommer att engagera kompressorn, sedan koppla ur kompressorn när detta inträffar. Temperaturen inne i hytten på fordonet kommer att vara cool en stund och värma i nästa ögonblick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68351.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.