Jag kan inte få nyckeln ur tändningen Eftersom min bil inte kommer att ingå Park

Om ditt fordon inte flytta in i parken, kommer du inte att kunna få ut nyckeln ur tändningen. Detta är en säkerhetsfunktion på alla bilar så att om fordonet fortfarande är i rörelse, kan batteriet och motorn säkert drivas. Om bilen inte kan flyttas in i parken, måste du ha reparationer som gjorts till shifter bältet. Detta kan göras själv om du är bekväm att arbeta på din egen bil men kan kräva tjänster av en mekaniker. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

instruera en assistent att bromspedalen ordentligt.

2

Avlägsna shifter fästet genom att skruva av toppen plastbit med en platt skruvmejsel. I de flesta bilar, finns det en liten öppning täckt av ett lock. Under detta tak är skruven som behöver tas bort. Om du inte kan hitta en skruv, se din instruktionsbok för att ta reda på hur du tar bort kåpan shifter bezel.
3

Lokalisera växelvajern när shifter bezel öppnas. Du kommer att se en vit eller svart lyft fliken på kabeln. Dra fliken uppåt och manuellt flytta växeln till "parken" inställningen.
4

Släpp fliken och tala om för din assistent för att släppa bromsen. Bilen ska vara fullt engagerade i parken nu, och du bör kunna för att säkert ta ut nyckeln ur tändningslåset.
5

Ring en bilverkstad och meddela dem om problemet du har. Du kommer högst sannolikt måste ha växelvajern repareras, eller det kan vara en annan fråga med shifter, eller överföringen kan behöva servas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66334.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.