Felsökning ett 4-Bbl Förgasare

En förgasare är en mångfacetterad motorstyrning enhet. Med ett sådant utbud av ansvarsområden, kan en missanpassad förgasare påverka motorns prestanda till en grad som kan orsaka en mängd olika drivande problem. Några av dessa problem innefattar, men är inte begränsade till, ojämn tomgång, dålig bränsleekonomi, nedsmutsning av pluggarna, detonering i cylindrarna, brist på effekt och bogging på initial acceleration. Dessa är bara några av resultaten i samband med ett felaktigt justerad eller underhållas förgasare. Saker du behöver
vanlig skruvmejsel
Voltmeter Skruvnyckelsats
varvräknare
Tändstiftshylsa /ratchet
Visa fler instruktioner
1

Ta bort luftrenaren. Kontrollera choken operationen genom att trycka på gasen länksystemet öppna lätt för hand och låta kopplingen att återvända till det stängda läget. Choken plattan bör vara helt stängd och gasreglaget kopplingen bör vara något över-skruven. När motorn startas, vakuum choke pull-down på passagerarsidan av förgasaren bör dra choken öppen precis tillräckligt för att låta motorn gå. Den tomgång ska vara nära till 1.500 rpm, om gasen kopplingen sitter ordentligt på snabb tomgång cam. När motorn värms upp, ska fjädern i den elektriska choken bostäder expandera och helt öppna choken. Choken öppnas även om tomgång kommer att förbli hög tills gasspjället kopplingen öppnas kortvarigt för att tillåta snabb tomgång kammen att återgå till sitt viloläge. Starta motorn och kontrollera funktionen som beskrivs.
2

justera choken bostäder om choke misslyckades att stänga. Om vrida huset misslyckas att flytta choken plattan, är fjädern dåligt. Ersätt den elektriska choken. Om choken inte går att öppna, kontrollera spänningen till choken våren bostäder. Om choken inte öppnas delvis när motorn startar, antingen vakuum till choken dra ner mekanism saknas eller mekanismen är dåligt. Om snabb tomgång inte fungerar, är kammen smutsig eller trasig.
3

Titta in i förgasaren med motorn på tomgång. Leta efter bränsle droppande av de viktigaste jets ovanför gasinmatningsskivorna. Detta skulle tyda på att flottören är antingen för hög eller nålen och sätet är trasig eller smutsig och förgasaren flödar motorn.
4

Stäng av motorn och samtidigt titta in i förgasaren borrning, skjut gasreglaget kopplingen öppnas långsamt. Leta efter två strömmar av bränsle som skall sprutas ut från de två munstycken i den främre eller primärsidan av förgasaren. Detta bränsle är från gaspedalen pumpmekanismen. Dess syfte är att pumpa in bränsle i motorn när gasspjället plötsligt öppnas och vakuumet sjunker för lågt för att suga bränsle från flottören skål. Om gaspedalen pumpen misslyckas, kommer bilen att ha en dålig död fläck eller tvekan när plötslig acceleration önskas.
5

Låt motorn svalna och dra sedan ett tändstift ut med tändstiftet uttaget. Porslinet på tändstiftet indikerar en rik eller mager blandning. En svart, sotigt utseende är alltför rik och en vit, bränd eller blåsor utseende är för mager. Detta innebär att blandningen bör anpassas och pluggarna rengöras eller bytas ut och testas på nytt efter en kort bilresa. Om pluggarna fortsätter att uppvisa dessa tecken måste förgasaren som ska sprutas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64238.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.