Felsökning av en 1996 Honda Accord

När du upplever motorproblem i din 1996 Honda Accord, har du två alternativ: ta din bil till en dyr bil butik eller felsöka problemet på egen hand. Felsökning är inte så svårt som du tror. Det är helt enkelt en fråga om att börja med de största och mest troligt motorkomponenter och arbeta dig ner till de mindre, mer komplexa komponenter. De inblandade verktygen är inte dyrt och i många fall, till exempel att ha motorn koder drog, kan du göra det gratis. Det är en process för eliminering. Saker du behöver
Volt mätare
säkringstestare
Honda manuell
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera instrumentpanelen för tecken på problem. Kontrollera de avlästa värdena på oljetrycksmätaren, batterimätare och temperaturmätare. En avvikelse från normen i någon av dessa visar var problemet kommer ifrån.
2

Identifiera problem mönstret i din Honda. Om bilen är överhettad, kan problemet vara relaterat till termostaten, vattenpumpen eller kylaren. Om den inte har någon makt eller dör under körning, kan problemet ha något att göra med batteriet, generatorn eller bränsletryck. Om det går bra tills den når en viss hastighet, är det svårt rörelse-relaterade och kan bero på lösa sladdar, bälten, slangar eller kablar. Addera 3

Kontrollera batteriet och generatorn för korrekt utspänning. Anslut en voltmeter till de positiva och negativa batteripolerna när motorn är avstängd för att läsa batteriets utgång först. Värdet ska ligga mellan 12,5 och 12,8 volt. Dra runt motorn och kolla upp det igen, den här gången läser generatorer utgång. Läsningen ska nu vara mellan 13,6 och 14,3 volt.
4

Dra säkringarna att inspektera dem för pauser eller använd en ljus säkringstestare för snabbare resultat. Jorda testaren, vrid nyckeln till "On" läge och testa varje säkring i tur och ordning. Om lampan inte tänds, är säkringen trasig och behöver bytas.
5

Hämta felkoder som lagrats i Hondas dator. Anslut en skanner till monteringsbandet Diagnostic Link (ALDI) placerad under instrumentbrädan. Vrid nyckeln på, följer du anvisningarna på skärmen och läsa koderna. Hänvisa till en ägare eller reparationshandbok för koden betydelser. Ta din Honda till en Biltema där denna kontroll utförs gratis om du inte äger en scanner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65474.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.