1990 Chevy Lumina Felsökning

Problem med din 1990 Chevy Lumina kan vara mycket frustrerande och oroande. Till att börja med, diagnostiska kostnader och reparationer är mycket dyra. Dessutom litar vi alla starkt på våra källor för transport. Men för minimal pengar, kan du felsöka din motor problem på egen hand, eventuellt finna att rättningen är mycket enkel. Till exempel kan en trasig säkring orsaka dina blinkers, interiör lampor och klocka för att sluta arbeta. Dra dina säkringar, hitta den sönderslagna och ersätta den, kostar bara några dollar. Saker du behöver
Diagnostic scanner
Voltmeter
Säkring avdragare eller säkringstestare
Visa fler instruktioner
1

Tillgång felkoder som lagrats i Chevy dator systemet. Antingen plugg ett OBD-1-kod scanner i testporten placerad under instrumentbrädan, vrida om nyckeln på och läsa koderna, eller själv diagnostisera med tändningsnyckeln. Att själva diagnostisera med tändningsnyckeln, vrid tändningsnyckeln på och av flera gånger i snabb följd (på, av, på, av, på), slutar med tändningen påslagen men inte skrivit. Spela in hur många gånger "check engine" lampan blinkar, eftersom detta indikerar koder. Leta upp koderna i ägarens eller reparationshandbok.
2

Mät spänningen i batteriet och generatorn för att säkerställa tillräckligt med ström tillförs till motorn. Bifoga en voltmeter eller multimeter till de positiva och negativa batteripolerna när bilen är avstängd. Den volt läsning, som bör ligga mellan 12,3 och 12,6, indikerar ström i batteriet. Dra runt motorn och kontrollera behandlingen igen. Denna gång generatorn testas, med en läsning som borde vara mellan 13,8 och 14,6.
3

Kontrollera säkringar. En säkring fack ligger i instrumentbrädan vid ratten och den andra säkringen facket sitter under huven i sin egen box. Dra varje säkringen för hand eller använd en ljus säkringstestare att leta efter trasiga säkringar.
4

Veva motorn, lyfter huven och leta efter tecken på slitage, skador eller frånkoppling. Kontrollera om det finns trasiga remmar, tillplattade slangar, lösa elektriska ledningar och korroderade komponenter.
5

Utför regelbundet underhåll. Se till att alla filter är rena och rengjorda. Byt olja och transmissionsolja för att hålla dem klart och fritt från skräp och sediment. Spola kylaren och kylvätskebehållaren och överträffa dem med rena vätskor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65476.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.