Bränslesystem Diagnos

För att diagnostisera ett internt problem förbränningsmotor , mekanik börjar med de tre grundläggande krav för drift : bränsle , kompression och tändning . Även bränslesystem kan vara ganska komplicerat , bör en diagnos ändå borde börja med grunderna . Supply

att börja en diagnos bränslesystem , se till att bränslet är att få till motorn . Om det inte är , arbeta bakåt längs matarledningen att ta reda på varför . Kontrollera pumpen , filter och ledningar för korrekt funktion eller blockeringar . Det är också en bra idé att se till att det finns bränsle i tanken .
Pressure

Bara för att bränslet är att få till motorn , ta inte för givet att det blir tillräckligt . Insprutningsbilar motorer är mer känsliga för leverans tryck än de med förgasare , men en svag pump kan orsaka problem med båda systemen . Kontrollera trycket mot fordonets specifikation .
Leverans


När du har tillräckligt mycket bränsle är att få till förgasaren , spjällhuset eller bränsleinsprutningar , felsökningen verkligen börjar . De vanligaste bränsleinsprutning problem är injektor igensättning och miscues orsakas av den elektroniska styrenheten och olika sensorer motor. Förgasare är mest benägna att igensatta munstycken , läckor vakuum , problem float och utslitna delar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67104.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.